Ingezonden persbericht


33ste Noordelijk Film Festival

9 - 13 november 2011

onder EMBARGO tot 13 november 2011, 20u CET

Leeuwarden, 13 november 2011

HASTA LA VISTA! winnaar publieksprijs op Noordelijk Film Festival

De Vlaamse film HASTA LA VISTA! van Geoffrey Enthoven heeft zondagavond op het 33ste Noordelijk Film Festival de Leeuwarder Courant Publieksprijs gewonnen. Het festivalpubliek beoordeelde HASTA LA VISTA! met gemiddeld een 9,66 waarmee de film veruit favoriet is. De Leeuwarder Courant Publieksprijs werd tijdens de slotceremonie door Hans Snijder, hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant, overhandigd aan Mariano Vanhoof, producent en bedenker van het verhaal waarop HASTA LA VISTA! gebaseerd is.

Achter HASTA LA VISTA! scoorde ook SIMPLE SIMON van Andreas Öhman zeer hoog, een 9,34. De top vijf wordt gecompleteerd door competitiefilm TYRANNOSAUR van Paddy Considine, de openingsfilm van het Noordelijk Film Festival KING OF DEVIL'S ISLAND van Marius Holst en ADEM van Hans van Nuffel. Opvallend dit jaar is de hoge waardering voor veel films uit de selectie; de gehele top twintig scoort een acht of hoger.

Een overzicht van de top vijf:


1. HASTA LA VISTA! (Geoffrey Enthoven, België, 2011), 9,66


2. SIMPLE SIMON (Andreas Öhman, Zweden, 2010), 9,34


3. TYRANNOSAUR (Paddy Considine, Groot-Brittannië, 2011), 8,99


4. KING OF DEVIL'S ISLAND (Marius Holst, Noorwegen, 2010), 8,98


5. ADEM (Hans van Nuffel, België, 2010), 8,82

HASTA LA VISTA! (2011)

HASTA LA VISTA! is een komedie over gehandicapten die worstelen met seks. De film draait om drie jonge vrienden met een voorliefde voor wijn en vrouwen. Het eerste smaakt ze met plezier, maar van dat tweede hebben ze nog nooit mogen proeven. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om hun droom uit te laten komen. Niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is.

HASTA LA VISTA! won eerder drie belangrijke prijzen op het filmfestival van Montréal. In België is de film inmiddels gezien door meer dan 200.000 mensen, maakte de Belgische distributeur Kinepolis Film Distribution eerder vandaag bekend.

Vanaf 24 november brengt distributeur Dutch FilmWorks HASTA LA VISTA! uit in de Nederlandse bioscoopzalen.

Meer informatie is te vinden op de website van het festival: www.noordelijkfilmfestival.nl.

(Einde persbericht)