Ingezonden persbericht


Zeer sfeervol Muziek in het museum

Leiden, 13 november 2011

Met naar schatting 10.000 bezoekers was het dit jaar wederom een gezellig en sfeervol museumweekend van Muziek in het museum. Het mooie weer maakte het de bezoekers makkelijk om bij de zeven verschillende Leidse musea sfeer te proeven van de muziek die door koren, ensembles, orkesten en bands uit Leiden en omgeving ten gehore werd gebracht.

In de Hortus botanicus Leiden was het mede dankzij het herfstzonnetje erg gezellig. Optredens in de gerenoveerde 'Sterrewacht' en op zondag ook twee optredens buiten, zorgden ervoor dat er flink door de tuin gewandeld werd. In Naturalis klonk er swingende muziek tussen de grote geraamten in de Oerparade, maar werd het sprookje in de Ontdekzaal ook intens beleefd. In Museum Boerhaave schalden blaasinstrumenten het museum door en in de tuin waren zowel zaterdag als zondag de stemmen van diverse koren te horen. De Tempelzaal in het Rijksmuseum van Oudheden was de ene keer het decor van een swingende band, een andere keer zong een koor met hartstocht klassieke liederen. In het SieboldHuis werd er geluisterd naar de kittige tonen van diverse fluiten en in museum Volkenkunde ging je op expeditie door de tuin alsof je een wereldreis maakte, van klezmer tot Zuid-Amerikaans, van Afrikaanse, opzwepende ritmes tot intense blues. Museum De Lakenhal tenslotte, combineerde kunst en muziek op zaterdag en op zondag kon je tussen de schilderijen ontroerende muziek beluisteren.

Al met al een fantastisch weekend waarin de musea het podium waren voor zeer uitlopende muziekstijlen. Dit zorgde voor een heel andere beleving van het museum.

Een geslaagd Muziek in het Museum 2011 dus, met dank aan de muzikanten!

Muziek in het Museum wordt mede mogelijk gemaakt door B plusC, Fonds 1818 en Gemeente Leiden.



Ingezonden persbericht