Gemeente Maasgouw


Cursus PAKJE KANS

Voor alle rokers in de gemeente Maasgouw die dit jaar nog willen stoppen met roken en een steuntje in de rug kunnen gebruiken, start binnenkort de cursus "Pakje Kans". Met deze training is de kans op succesvol stoppen ruim driemaal groter dan stoppen met roken op eigen houtje.

Alleen nog in 2011 worden farmacologische hulpmiddelen (nicotinepleisters, zuigtabletten en medicijnen) in combinatie met een cursus stoppen met roken vergoed via het basispakket van uw zorgverzekeraar. Vanaf januari 2012 verandert dit. Wilt u nog profiteren van de huidige regeling? Schrijf u dan vandaag in voor de cursus Pakje Kans via www.ggdlimburgnoord.nl.

Pakje Kans bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1,5 uur verspreid over drie maanden. De groep bestaat uit 10 tot 14 personen. Na een goede voorbereiding stopt u op de derde bijeenkomst met roken. In de cursus is aandacht voor het op peil houden van de motivatie, het omgaan met moeilijke momenten en leert u het niet-roken vol te houden.

Voor wie?
Voor rokers in de gemeente Maasgouw die echt willen stoppen met roken.

Wanneer en waar?
"Pakje Kans" start bij minimaal 10 deelnemers op maandag 14 november van 19.30 uur tot 21.30 uur in Zalencentrum de Spil, Suikerdoossingel 55, 6051 HN Maasbracht. De overige bijeenkomsten vinden plaats op de maandagen 21 en 28 november, 1 december (donderdag), 5, 12 december en 2 en 16 januari en 6 februari van 19.30-21.00 uur in.

Kosten
De kosten voor deze cursus worden geheel vergoed door de zorgverzekeraar, mits dit de eerste stoppoging van 2011 is, die voor u vergoed wordt. U hoeft hiervoor geen voorschot te betalen, het wordt rechtstreeks met uw zorgverzekeraar afgehandeld. U krijgt tijdens de cursus een trainingsboek, een zakboekje met tips en een cd met ontspanningsoefeningen. Voor de wijze van vergoeding van farmacologische hulpmiddelen heeft iedere zorgverzekeraar zijn eigen regeling. Kijk dit daarom zelf na in uw polis. Extra uitleg hierover krijgt u tijdens de eerste bijeenkomst.

Aanmelden
Voor meer informatie of aanmelding kunt u bij het team Gezondheidsbevordering van de GGD Limburg-Noord terecht, T 077-8504848 of stuur een e-mail naar teamgb@ggdlimburgnoord.nl. Aanmelden kan tot en met vrijdag 4 november 2011

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00