Universiteit Twente

Cultuur: Jasper van Kuijk - 't Kan Nie Op

14 november 2011 Tijd: 12:30 - 13:35

Ongetwijfeld een van de grootste cabarettalenten van dit moment. Jasper van Kuijk won zowel de jury- als de publieksprijs tijdens Cameretten 2010, een van de sterkste edities sinds jaren van Nederlands oudste en grootste cabaretfestival.

De jury roemde zijn prettige podiumpersoonlijkheid, de poëtische kracht van zijn teksten, zijn aangenaam hese zangstem, maar bovenal zijn ijzersterke actuele thematiek. De Volkskrant omschreef zijn programma als een vrolijk-vurig pleidooi tegen de versimpeling en leukheidscultus, intelligent opgebouwd en opvallend geëngageerd.

In 't Kan Nie Op verkent Van Kuijk wat het met je doet als je de wereld alleen bekijkt via je televisiescherm. Hij weeft zijn web van hilariteit en venijn om er bij tijd en wijle zelf in verstrikt te raken. Met fileermes, vergrootglas, botte bijl en lachgas gaat hij zijn leven te lijf. En zijn leven vindt dat prima; dat laat het lekker over zich heenkomen.

Deze voorstelling begint om 12.35 en is geprogrammeerd in het kader van Broodje Cultuur: elke maandag in de middagpauze een voorstelling. Voor meer informatie zie: www.cultuur.utwente.nl / 053-489 8002.