Gemeente Pekela


Poiesz Supermarkten maakt opwachting in Nieuwe Pekela

In de afgelopen periode hebben de directies van Poiesz Supermarkten B.V. en C1000 filialen B.V. overeenstemming bereikt inzake de overname van de exploitatie van de C1000 supermarkt in Nieuwe Pekela.

De supermarkt aan de Kerkstraat 2 wordt met ingang van 14 november 2011 overgenomen.

Naast de overname van de exploitatie van de bestaande C1000 supermarkt in Nieuwe Pekela is ook het gelieerde onroerend goed alsmede de door C1000 verworven nieuwbouwlocatie aan de Albatrosstraat te Nieuwe Pekela door Poiesz Supermarkten c.q. Poiesz Vastgoed overgenomen. In eendrachtige samenwerking met de gemeente Pekela en overige betrokkenen worden momenteel de plannen geconcretiseerd voor de bouw van een volledig nieuwe supermarkt in Nieuwe Pekela.

Ook de herinrichting van het belendende gebied als parkeerterrein en prettige verblijfsruimte maakt onderdeel uit van de plannen. Naar verwachting zal de bouw van deze nieuwe winkel in de eerste helft van 2012 van start gaan. Na afronding van de nieuwbouw en de herinrichting van het gehele gebied zal Poiesz haar vestiging verplaatsten naar de nieuwe locatie om op deze manier de consument in Nieuwe Pekela nog beter van dienst te kunnen zijn.

De bestaande winkel aan de Kerkstraat 2 zal onmiddellijk na de overname op 14 november 2011 worden omgebouwd tot volwaardige Poiesz supermarkt inclusief alle ambachtelijke versafdelingen, een uitgebreid DKW assortiment, een gedistilleerd shop en een servicepoint. De gehele ombouwoperatie zal voortvarend worden opgepakt teneinde het mogelijk te maken om de supermarkt in Nieuwe Pekela al op woensdag 30 november a.s. te heropenen als Poiesz Supermarkt.

Alle medewerkers van de huidige C1000 vestiging zullen vanaf het moment van overname in dienst treden bij Poiesz Supermarkten B.V. waarna men vanaf 14 november 2011 in omringende filialen zal worden opgeleid tot vakbekwame Poiesz medewerkers.

Met deze overname zet Poiesz Supermarkten B.V. haar beleid inzake supermarkten in kleine kernen voort. De leefbaarheid in een dorp als Nieuwe Pekela wordt door het behoud van een complete supermarkt versterkt en daarnaast is de directie van Poiesz Supermarkten B.V. er gewoonweg van overtuigd dat de gemeenschap in Nieuwe Pekela en omgeving goed past bij een supermarktformule zoals Poiesz.

Door deze overname groeit het aantal supermarkten van Poiesz naar een totaal van 62 vestigingen. Poiesz denkt met deze overname wederom een belangrijke stap te hebben gezet naar het verder verstevigen van haar concurrentiepositie in Noord Nederland en in algemene zin de continuïteit van het bedrijf.
Â