Gemeente Breda

Informatieavond 14 november over invoering van buurtpreventie in deel van Wisselaar
Gepubliceerd op 03 november 2011
Op 14 november houdt de Gemeente Breda samen met politie en Surplus Welzijn een informatiebijeenkomst over de invoering van buurtpreventie in de hierboven genoemde straten in Wisselaar. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur en wordt gehouden in gemeenschapshuis De Wegwijzer aan de Steendorpstraat 2.
U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Waarom een informatiebijeenkomst

Inmiddels is een aantal buurten in Breda met succes aan de slag met buurtpreventie. Het aantal inbraken is flink gedaald. Verschillende bewoners in dit nieuwe gebied in Wisselaar waar nu gestart wordt, hebben belangstelling getoond voor de invoering van buurtpreventie. Daarom houden gemeente, politie en Surplus Welzijn, die het project uitvoert, een bijeenkomst om u uitgebreid te informeren over buurtpreventie en over de datum waarop het project in uw buurt van start gaat.

Wat is buurtpreventie

Buurtpreventie wordt ingezet om overlast en criminaliteit terug te dringen en de leefbaarheid in buurten te verhogen. Bij buurtpreventie werken buurtbewoners nauw samen met gemeente, politie, de betrokken woningcorporatie en Surplus Welzijn. Vorig jaar is gestart met buurtpreventie in twee andere delen van Wisselaar. De bewoners uit deze buurten zijn ook betrokken bij de opstart van het nieuwe gebied in Wisselaar. Buurtbewoners kunnen helpen, niet alleen door waakzaam te zijn, maar ook door problemen die in de buurt spelen te melden bij straatcontactpersonen. Deze personen vormen de schakel tussen bewoners en de genoemde partners. Iedere straat die bij buurtpreventie is aangesloten, heeft minimaal één eigen straatcontactpersoon. Deze persoon voert regelmatig overleg met de partners, stelt problemen aan de orde en draagt initiatieven aan om de veiligheid en leefbaarheid in de buurt te verbeteren. Buurtpreventie neemt ongeveer 1,5 uur per maand in beslag.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de sociaal makelaar van Surplus Welzijn, heer C. Aarts, telefoonnummer 06 39 54 51 10. U kunt ook een e-mail sturen naar buurtpreventiebreda@surpluswelzijn.nl.