Gemeente Meppel



-

Meppel knooppunt noordelijke spoorlijnen!

10-11-2011 - -

Programma bijeenkomst voor openbaar vervoer 14 november.

De gemeenteraadsfracties van Meppel nodigen iedereen van harte uit om maandag 14 november om 19.30 uur in het Stadhuis, Grote Oever 26 Meppel, mee te doen aan een bijeenkomst voor openbaar vervoer.

Programma

19.30 uur Welkom namens de Raad

- mevrouw A. ten Hoff, griffier

Doel van de bijeenkomst is het inventariseren van mogelijkheden voor verbetering en voor meer gebruik van het openbaar vervoer. Daarnaast wordt geprobeerd een belangengroep of 'denktank' te vormen die het station van Meppel promoot. En optimaal gebruik maakt van de procedures voor de NS dienstregeling na het in gebruik stellen van de Hanzelijn in december 2012.

19.35 uur Wat is er gebeurd na 2009?

- de heer A.H.J Dohle, wethouder van verkeer - historie & update

De raadsfracties benadrukken de samenhang tussen de spoorlijnen in Noord Nederland en de gezamenlijke inzet van reizigers en bestuurders voor een half uur frequentie op lijn Zwolle - Meppel - Leeuwarden. De actie van de raadsfracties volgt op door inwoners breed gesteunde acties voor het verbeteren van het NS station in 2009.

19.45 uur Plannen NS

- mevrouw C. van Heijzen & de heer R. van Munster, NS - perspectief voor Meppel

Totstandkoming dienstregeling, dienstregeling 2013, dienstregelingontwikkeling Zwolle - Meppel - Leeuwarden, buitendienststelling station Zwolle zomer 2012.

20.15 uur 'Consumenten' & dienstregeling

- de heer J.J. Dannis, Reizigersvereniging Rover - samenhang versus individuele wensen

20.25 uur Pauze

20.35 uur Wensen - vragen & opmerkingen

In het programma is naast uitleg van NS, Reizigersvereniging Rover en Gemeente alle ruimte voor wensen. Ook scholieren en studenten, medewerkers van bedrijven en instellingen, uit het onderwijs en de gezondheidszorg zijn met nadruk uitgenodigd om aanwezig te zijn en hun wensen te uiten.

20.55 uur Hoe verder?

- 'belangengroep - denktank' promotie goed openbaar vervoer & lobby procedure

Het aantal reizigers in Meppel - nu 5.300 per dag, het grootste aantal in- en uitstappers buiten de noordelijke intercitystations - blijft groeien.

21.15 uur Afsluiting namens de Raad

- mevrouw A. ten Hoff, griffier

Nu reageren
griffie@meppel.nl of Gemeenteraad Postbus 501 7940 AM Meppel