Vrije Universiteit Amsterdam

Interventies in verwaarloosde organisaties


* Startdatum: 14-11-2011


* Tijd: 13.45


* Locatie: Aula


* Titel: Interventies in verwaarloosde organisaties: een exploratieve studie naar diagnose en herstel


* Spreker: J. Kampen


* Promotor: prof.dr. L.I.A. de Caluwé prof.dr. N.W. Slot


* Onderdeel: Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde


* Wetenschapsgebied: Business and Organisation


* Evenementtype: Promotie

Het onderzoek van Joost Kampen naar het gebruik van orthopedagogiek in organisaties levert een nieuw concept op voor de organisatie- en veranderkunde: de verwaarloosde organisatie. Hiermee kan een ontwikkelingsachterstand van organisaties worden vastgesteld en kunnen interventies voor herstel worden ontworpen en uitgevoerd. Zijn resultaten zijn interessant voor organisatieprofessionals zoals hoger - en midden management, HRM-adviseurs, OR-leden en voor extern organisatieadviseurs die veranderingen in organisaties begeleiden.

Aan de hand van verschijnselen die optreden bij geplande organisatieverandering en die niet afdoende kunnen worden verklaard uit recente organisatie- en veranderkundige theorie onderzocht Kampen het domein van de orthopedagogiek (de leer van problematische opvoedsituaties). Hij vond hier analogieën tussen enerzijds de opvoedsituatie, de stijl van opvoeden en het effect daarvan op kinderen en anderzijds de organisatiesituatie, de stijl van leidinggeven en het effect op medewerkers. Hij stelde kenmerken op van een verwaarloosde organisatie en beschreef een methode van diagnosticeren. In drie casussen onderzocht hij de werkzaamheid van de diagnose en hij concludeert dat de kennis uit de orthopedagogiek behulpzaam is.

Het tweede deel van Kampens onderzoek gaat over de interventies voor herstel van de organisatieontwikkeling die in een verwaarloosde organisatie kunnen worden toegepast. De interventies die zijn afgeleid uit het brondomein orthopedagogiek betreffen de criteria voor herstel waaraan in een organisatie voldaan moet worden en interventies voor verandering naar een leiderschapsstijl die past bij herstel. Hij meette het effect van de interventies met behulp van casusstudies en een vragenlijst en toonde het effect van de interventies aan. Het karakter van een exploratief onderzoek maakt dat er vele aanknopingspunten zijn voor vervolgonderzoek.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam