Maastricht UMC+



Minister Verhagen komt Oogziekenhuis Maastricht UMC+ openen

MAASTRICHT, 11 november 2011 - Vice-premier en minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Maxime Verhagen komt aanstaande maandag, 14 november, het nieuwe, zeven verdiepingen tellende onderkomen van het Oogziekenhuis van het Maastricht UMC+ officieel openen.

Aan de officiële openingshandeling is een beknopt programma gekoppeld met sprekers die zullen ingaan op de economische aspecten van de gezondheidszorg. Want met alle politieke discussies over de stijgende kosten van de zorg wordt nog wel eens vergeten dat diezelfde zorgsector een gigantische impuls betekent voor de werkgelegenheid en de economie, zowel regionaal als nationaal. Onder het motto 'Maastricht UMC+: oog voor gezondheid en economie' zal dit thema vanuit verschillende invalshoeken belicht worden.

Drs. Guy Peeters, voorzitter van de raad van bestuur van het Maastricht UMC+, doet de aftrap. Hij zal met name de economische impact toelichten van het Maastricht UMC+ en van de Maastricht Health Campus, waarin het Maastricht UMC+ een centrale positie inneemt. Vervolgens zal prof. dr. Fred Hendrikse, hoofd van het Oogziekenhuis Maastricht UMC+, ingaan op het thema ondernemerschap binnen zijn vakgebied. Tot slot zal de minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zijn kijk geven op 'gezondheidszorg en economie'. Als ceremoniemeester treedt Simone van Trier op.

Na het inhoudelijke programma verricht de minister de openingshandeling. Wat die openingshandeling precies behelst, blijft nog even geheim. Vervolgens krijgen de gasten een rondleiding door het nieuwe complex.

Het officiële programma begint om 16.15 met de ontvangst van de gasten. Om 16.45 krijgt de eerste spreker het woord, om 17.20 is de openingshandeling gepland en vanaf 17.30 zijn er rondleidingen.

Voor vertegenwoordigers van de media zijn er al vanaf 14.00 uur rondleidingen door het nieuwe gebouw gepland. Als u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, graag even telefonisch aanmelden op 043-3877113. Uiteraard zijn de media ook van harte uitgenodigd het officiële programma (sprekersgedeelte en openingshandeling) bij te wonen.

De officiële naam van het gebouw waarin het Oogziekenhuis is gevestigd, luidt Pélerintoren (vernoemd naar Adrien Pélerin, een van de grondleggers van de gezondheidszorg in Maastricht). De Pélerintoren (in de volksmond Oogtoren genoemd) is het nieuwe gebouw ten zuiden van het oorspronkelijke ziekenhuis en is bereikbaar via de loopbrug die de parkeergarage verbindt met het ziekenhuis.

EINDE PERSBERICHT


+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +


Noot voor de redactie/