Rijksvoorlichtingsdienst

Verhagen opent wereldwijde ondernemersweek voor jongeren

Minister Verhagen van Economische zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) opent maandag 14 november de 'Global Entrepreneurhip Week'. In 120 landen worden jongeren tijdens deze week gestimuleerd om voor een carrière als ondernemer te kiezen.

De landelijke aftrap van het Nederlandse programma vindt plaats in de slimste regio van Nederland, Eindhoven. In een toespraak in het Evoluon zal minister Verhagen ingaan op het belang van ondernemerschap voor de economie en toelichten hoe het kabinet ondernemerschap stimuleert. Naast Verhagen geven ook Marlies Dekkers, Albert Verlinden en Hans Kazan hun visie op ondernemerschap. Voor en na de officiële opening is er een markt met kraampjes waar jonge en innovatieve ondernemers hun onderneming toelichten.

Op 15 november wordt op het Maastricht Centre for Entrepreneurhip (MC4E) de regionale aftrap gegeven. Vervolgens vinden er tot en met 20 november zo'n 200 activiteiten plaats in diverse steden in Nederland. Zo vindt er bijvoorbeeld in Rotterdam een 'Meet the Dragons' competitie plaats waarbij startende ondernemers kans maken op een investering tot een miljoen euro. In Wageningen kunnen ondernemers in spe een 'Entrepreneurial Boot Camp' volgen, waarbij je in één week klaargestoomd wordt voor het ondernemerschap.

Noot voor redacties (