Gemeente Dalfsen

Meldpunt jeugdoverlast

11-11-2011

Gemeente Dalfsen stelt digitaal Meldpunt Jeugdoverlast in

Om beter inzicht te krijgen in de ervaringen met jeugdoverlast, heeft de gemeente Dalfsen vanaf 14 november een digitaal 'Meldpunt Jeugdoverlast'. Hierdoor hopen gemeente, politie en jongerenwerk inzicht te krijgen in de locaties en tijdstippen waarop overlast ervaren wordt en kan er effectief tegen overlast worden opgetreden.

Overlast door jongeren laat door de jaren en de seizoenen heen een golfbeweging zien. Afgelopen maanden is er veel overlast geweest en daarom hebben de gemeente, de politie en het jongerenwerk een aantal maatregelen afgesproken, waaronder het meldpunt Jeugdoverlast.

De gemeente vraagt inwoners, ondernemers en verenigingen die overlast ervaren van gedrag van jongeren, hun meldingen en signalen via het meldpunt door te geven. De meldingen worden besproken in het maandelijkse `overleg Jeugdoverlast' van politie, gemeente en jongerenwerk. Deze informatie wordt gebruikt om de locaties van jeugdoverlast te inventariseren en overlast effectief aan te pakken.

U kunt uw melding doorgeven via www.dalfsen.nl/jeugdoverlast.

Situaties waarin hulp van de politie gewenst is: 0900 8844 Het meldpunt is geen vervanging van het politiemeldnummer. Ervaart u acuut overlast of heeft u niet-spoedeisende hulp nodig waarbij politie gewenst is dan kunt u het landelijk servicenummer van de politie bellen: 0900 8844. Bij spoedeisende hulp belt u met 112.