Gemeente Rotterdam

werkzaamheden aan de erasmusbrug

11 november 2011 | Gemeentewerken | persbericht

In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 november werkt Gemeentewerken aan de Erasmusbrug.

De werkzaamheden vinden plaats tussen 1.30 uur en 5.00 uur. Het zal nodig zijn om een aantal maal proef te draaien met het sluiten van de brug; tijdens het proefdraaien kan het verkeer niet over de brug.

Sinds september van dit jaar is er een probleem met het sluiten van de Erasmusbrug. Het afremmen van de brug bij sluiting werkt onvoldoende, waardoor de brugklep te hard dichtgaat. Sindsdien zijn verschillende tests gedaan om de oorzaak te achterhalen. Inmiddels is duidelijk waar het defect zit.

Gemeentewerken Rotterdam, sinds 1855
Buien opvangen met groene daken en gevels, verkeerspleinen opnieuw inrichten en de monumentale begraafplaats Crooswijk beheren: Gemeentewerken Rotterdam doet het. En meer. Zo doen medewerkers al vijftig jaar archeologisch onderzoek. Maar werken ze als technisch geweten van de stad net zo goed aan de bouw van het nieuwe Centraal Station. Gemeentewerken zorgt ook dagelijks voor de bruggen, tunnels, wegen, (energiezuinige) verlichting en de duizenden bomen van Rotterdam. Zo krijgt de stad vorm en blijft ze in vorm, al 156 jaar.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gemeentewerken Rotterdam, afdeling Communicatie, Theo Venhovens, telefoon: (010) 489 4333 of 06 2226 0239. Zie ook twitter.com/gemeentewerken.