Gemeente Voorschoten


Burgemeester en wethouders bezoeken Woonzorgcentrum Vlietwijk

Verpleeg- en verzorginghuis Topaz verhuist eind november van 't Hofflants Huys naar het nieuwe Woonzorgcentrum Vlietwijk. Locatiemanager André van Zuijlen nodigde de burgemeester en wethouders uit om alvast een kijkje te komen nemen.

Topaz

Enthousiast leidde hij het gezelschap rond door het nieuwe gebouw aan de Professor Einsteinlaan dat is voorzien van eigentijdse voorzieningen en techniek. Topaz biedt in de regio Katwijk, Leiden en Voorschoten zorg en diensten op het gebied van ouderenzorg, revalidatie en dementie.

Faciliteiten

Met man en macht wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking. De woon- en verblijfsruimten worden ingericht in de stijl van de jaren zestig dat voor een herkenbare en huiselijke sfeer zorgt. Vanuit het zorgcentrum worden ook zorgbehoevenden in het aanliggende wooncomplex bediend. In het Woonzorgcentrum komen verschillende faciliteiten, zoals een kapper, fysiotherapeut, zorghotel en zelfs een restaurant. Het restaurant gaat begin volgend jaar voor het publiek open. Burgemeester en wethouders laten hun waardering blijken voor het nieuwe Woonzorgcentrum. `Het is een mooi en eigentijds gebouw, dichtbij het centrum. Hierdoor haal je de mensen ook midden in de gemeenschap.' Verwacht wordt dat de officiële opening van het woonzorgcomplex in mei 2012 plaatsvindt.

* 14 november 2011