Politie Gelderland-Zuid

Verdachten van inbraak school aangehouden

Groesbeek, 14-11-2011 o Twee jongemannen van 15 en 17 jaar oud, beiden uit Groesbeek, zijn aangehouden voor inbraak in een school in hun woonplaats.

Het tweetal was zondagochtend aanvankelijk aangehouden terzake de wet op de identificatieplicht. In hun fouillering troffen agenten echter enkele opvallende voorwerpen aan zoals een bivakmuts, gasmaskers, een zaag en sleutels van een school. Hierop werden de jongens, nadat zij hierover gehoord waren, formeel in vrijheid gesteld voor het niet voldoen aan de identificatieplicht. Vervolgens werden ze direct weer aangehouden op verdenking van inbraak.

Eén van de jongens verklaarde de sleutels op school gevonden te hebben en er later mee de school ingegaan te zijn. Daar zouden ze de voorwerpen die bij hun fouillering werden gevonden hebben meegenomen.

Uit onderzoek bleek dat de sleutels al in oktober waren gestolen van de school. Vermoedelijk zijn de twee nu aangehouden jongens er vervolgens zondagochtend mee de school ingegaan. De school deed aangifte van de diefstal van de sleutels en van de diefstal van de goederen die waren weggenomen.

De politie hoort de twee verdachten verder en maakt proces-verbaal op van de zaak.

(00)

Laatst gewijzigd 14-11-2011 9:42 | © Regio Gelderland-Zuid |