Politie Groningen

Zondag 13 november 2011

Provincie Groningen , 14-11-2011

Stadjer bestolen van geld bij pinautomaat

GRONINGEN Een 50-jarige inwoner van Groningen werd zaterdagmorgen slachtoffer van diefstal van zijn geld. De Stadjer pinde rond 09:50 uur een geldbedrag bij een bank aan het Floresplein in Groningen. Op het moment dat het slachtoffer met een transactie bij de pinautomaat bezig was werd hij van achteren door een vrouw benaderd. Die griste het geldbedrag weg en wilde er vandoor gaan. Het slachtoffer greep de vrouw vast. Op dat moment werd de vrouw ontzet door een onbekende man. De vrouw zag kans om er met het geld vandoor te gaan. De politie denkt dat de onbekende man een handlanger van de vrouw was. Het slachtoffer raakte bij de diefstal niet gewond. De politie beschikt over het volgende signalement: de vrouw heeft een getinte/donkere huidskleur; ongeveer 30-35 jaar oud; 1.60 meter groot; zwart lang haar. De politie onderzoekt de diefstal.

Ruzie leidt tot wapenvondst

GRONINGEN/WINSCHOTEN Een ruzie in de binnenstad van Groningen heeft zaterdagmiddag geleid tot de vondst van wapens en munitie. Agenten reageerden op een melding van een ruzie in de Steentilstraat in Groningen. Het bleek dat twee mannen ( 31 en 35 jaar) uit Winschoten onenigheid met iemand hadden gehad. Het zou gaan om een zakelijk geschil. Agenten troffen beide mannen in de omgeving aan. Bij controle bleken beiden in het bezit van twee messen en een alarmpistool. Bij onderzoek werd in de woning van de 31-jarige man, aan de Egelstilstraat in Winschoten, werden twee gasalarmpistolen en diverse soorten munitie gevonden. Beiden verdachten werden ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De wapens en munitie werden in beslaggenomen. De politie onderzoekt het incident.

Onhandige winkeldief aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagmiddag een 34-jarige man uit Baflo aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Winkelpersoneel van een bouwmarkt aan de Groningerweg in Groningen betrapten de Baflöer bij de diefstal van elektrische apparatuur. Hij had de verpakkingen in zijn jas verborgen. Toen hij deze niet afrekende aan de kassa werd hij door personeel aangesproken. Hij werd overgedragen aan de politie en moest mee naar het politiebureau. De gestolen spullen bleven achter in de supermarkt. De winkeldief kreeg een proces-verbaal en kreeg voor de bouwmarkt een toegangsverbod voor de duur van één jaar. Daarnaast kan hij ook een boete van 151 euro tegemoet zien. Betrapte winkeldieven betalen voortaan een schadevergoeding aan gedupeerde winkeliers. www.afrekenenmetwinkeldieven.nl.

Gewelddadige winkeldief aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagmiddag een 26-jarige man uit Leek aangehouden. Winkelpersoneel van een elektronicamarkt aan de Westerhaven hadden gezien dat de man winkelgoederen had gestolen. Toen de Leekster werd aangesproken sloeg hij een medewerker in zijn gezicht. Hij werd door de bedrijfsbeveiliging overmeesterd en overgedragen aan gewaarschuwde agenten. De agressieve winkeldief werd meegenomen naar het politiebureau en werd ingesloten. De bedrijfsleider en de medewerker van de zaak hebben aangifte gedaan. De medewerker hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist er vandoor na eenzijdig verkeersongeval

SCHARMER/A7 De politie heeft zaterdagavond een 27-jarige automobilist uit Bovensmilde aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een auto die in een naastgelegen sloot zou zijn gereden. Onderweg naar het ongeval zagen agenten de 27-jarige man op de oprit van de A7 lopen. Toen de man de agenten zag ging hij er als een haas vandoor. Agenten troffen de man in de omgeving aan. Hij had zich verstopt in de bosjes. Hij bekende al snel dat hij even daarvoor met zijn auto in de sloot was gereden. Bij controle wees een blaastest uit dat de automobilist teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 415 ugl (1,0 promille). Na verhoor kon hij met een rijverbod het politiebureau weer verlaten. Zijn auto raakte beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Drinkebroer beledigt agenten

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagnacht in de Oude Boteringestraat in Groningen een

20-jarige jongeman uit Groningen aangehouden voor belediging. De Stadjer beledigde surveillerende politieagenten nadat zij hem hadden aangesproken voor het drinken van alcohol op straat Toen hij een bekeuring kreeg begon hij de agenten met scheldwoorden te beledigen. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar werd hij gehoord over de belediging. Hij mocht hierna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhoudingen na caféruzie

OPENDE De politie heeft zaterdagnacht twee mannen ( 18 en 51 jaar) uit Opende aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een ruzie in een café aan de Provincialeweg in Opende. Toen agenten bij het café kwamen was de rust al weer teruggekeerd. Na onderzoek bleek dat er bij de ruzie een ruit van het café was gesneuveld. Ook waren bij de ruzie meerdere cafébezoekers bedreigd. Twee aanstichters van de ruzie waren er na de ruzie vandoor gegaan. De politie kon even later beide amokmakers in een woning aan de Drachtsterweg aangehouden. Het duo werd ingesloten voor verhoor. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding van de ruzie is geweest. De politie onderzoekt het geweldsincident.

Vrouw geeft valse naam op

OUDE PEKELA - De politie heeft zondagochtend op de Parklaan in Oude Pekela een 22-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela aangehouden. De vrouw wilde door agenten naar thuis gebracht worden. Toen zij wilde instappen in de politieauto vroegen agenten haar dat maar niet te doen. Hierop begon zij de agenten te beledigen. Daarna gaf de vrouw tegenover een agent ook nog een valse naam op. Dit maal kon zij wel in de politieauto stappen. Omdat zij onder invloed van alcohol was moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Als zij haar roes heeft uitgeslapen zal ze worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Litouwers meer op hun kerkstok

SAPPEMEER De politie heeft zondagochtend twee mannen (23 en 24) uit Litouwen aangehouden. Surveillerende agenten spraken beide mannen aan. Het duo lag te slapen in een auto op de parkeerplaats op de Vosholen in Sappemeer. Agenten troffen in de auto een stapel Nederlandse kentekenplaten aan. Beide Litouwers hadden geen aannemelijke verklaring over de herkomst van de platen. In de bosjes achter hun auto vonden agenten 4 grote jerrycans met brandstof, een hogedrukreiniger en een set autovelgen. Het duo werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Alle aangetroffen goederen werden in beslaggenomen. De politie onderzoekt of het duo verantwoordelijk is voor meerdere diefstallen in de provincie Groningen.

Buschauffeur mishandeld

HOOGEZAND - Een 54-jarige buschauffeur van Qbuzz uit Groningen is zondagmorgen door vier knapen mishandeld. Een onbekende jongeman stapte in bij een halte aan de Van Duyn van Maasdamweg in Hoogezand. Tussen de chauffeur en de passagier ontstond een discussie over een kaartje. De passagier besloot de bus te verlaten. De knaap bleef vervelend en draaide een paar keer een noodhendel van de toegangsdeur open en dicht. Toen de chauffeur de jongen hierop aansprak werd hij door drie andere knapen belaagd. Hij werd in zijn gezicht geslagen. Hierbij raakte de chauffeur gewond en sneuvelde zijn bril. Hij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De geweldplegers gingen er na hun laffe daad vandoor. De politie beschikt over bewakingsbeelden uit de bus en stelt een onderzoek in