Gemeente Soest

Voornemen tot gunning exploitatie Spleasure Centrum

14 november 2011

Op basis van een Europees aanbestedingstraject heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Soest besloten om de exploitatie van het huidige Spleasure Centrum onder voorbehoud te gunnen aan een andere partij dan de huidige exploitant.

Onder voorbehoud omdat één van de verliezende partijen bezwaar heeft gemaakt tegen dit voornemen tot gunning. De rechter zal nu nagaan of het bezwaar gegrond is. De gemeente wacht eerst de uitspraak van de rechter af alvorens zij een besluit neemt over het definitief gunnen van de exploitatie aan een partij.

Eind vorig jaar heeft het college besloten om de huidige exploitatieovereenkomst met SRO Soest na 31 december 2011 niet te verlengen.

Wethouder van Berkel: "We wilden ons opnieuw oriënteren op de markt van zwem- en sportcomplexbeheer. Op die manier wilden we duidelijkheid krijgen wat binnen deze branche nu een markconforme prijs en kwaliteitverhouding is."

Na het volgen van een Europees aanbestedingstraject kreeg de gemeente vier offertes binnen van geïnteresseerde partijen, waaronder de huidige exploitant. Aan de partij die de goedkoopste aanbieding deed, is onder voorbehoud de exploitatie gegund. Nu hier bezwaar tegen gemaakt is, wordt nog niet definitief gegund. Wel kunnen we aangegeven dat het de bedoeling is dat de nieuwe partij ook fitnessactiviteiten gaat aanbieden in het sportcomplex.

Nu de zaak onder de rechter is, kan de gemeente geen nadere en/of gedetailleerde informatie naar buiten brengen. Dit kan pas als de rechter uitspraak heeft gedaan.