Gemeente Terneuzen

Zeeuwse Dag van de Duurzaamheid

Op 11-11-11 wordt de Zeeuwse Dag van de Duurzaamheid georganiseerd. Deze dag staat in het teken van innovatief en groen inkopen in de grond-, weg- en waterbouw, de groensector, en de bouw- en bodemsector. Beleidsmedewerkers en inkopers van Zeeuwse overheden en medewerkers van aannemers zijn uitgenodigd in het Bio Base Europe Training Center in Terneuzen om hun kennis over duurzaamheid te laten groeien.

In de workshops vertellen medewerkers van Zeeuwse overheden hoe zij duurzame projecten hebben aangepakt en lichten gastsprekers innovatieve ontwikkelingen toe. Ze geven antwoord op vragen als: Hoe pas je maatschappelijk verantwoorde gunningcriteria toe bij aanbestedingen? Wat biedt de markt aan onderhoudsvriendelijk bestratingmateriaal? Waar en wanneer zijn er kansen voor warmte- en koudeopslag in de bodem?

Ondertekening verklaring duurzaam bosbeheer en/of FSC-houtconvenant

Aan het begin van de dag ondertekenen vertegenwoordigers van diverse Zeeuwse overheden een verklaring duurzaam bosbeheer en/of het FSC-houtconvenant. Dit omdat zij inzien dat zij als gebruiker van papier- en houtproducten een verantwoordelijkheid hebben om te zorgen dat dit gebruik niet ten koste gaat van het bos en van toekomstige generaties. Zij willen zich inspannen om het duurzaam beheer van bossen te bevorderen.

Uitreiking MVO-prijs

De gemeente Terneuzen en COS Zeeland reiken voor de eerste maal een speciale MVO-prijs uit. Met deze prijs willen de gemeente Terneuzen en COS Zeeland maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleren en vooruitstrevende ondernemers op dit vlak in het zonnetje zetten. De drie finalisten die kans maken op de MVO-prijs 2011 zijn: haarwerkspecialist De Haarzaak, aannemingsbedrijf H4A en leverancier van duurzame energie Warm CO2 . Zij kregen de meeste stemmen van het publiek. Een deskundige jury, die alle bedrijven bezocht heeft, bepaalt wie zich de komende twee jaar De Beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van de gemeente Terneuzen mag noemen.

Klimaatneutraal

De Zeeuwse Dag van de Duurzaamheid wordt klimaatneutraal georganiseerd. Een investering in het Zeeuws Klimaatfonds zorgt ervoor dat de CO2 -uitstoot van de organisatie en de komst van ongeveer tweehonderd bezoekers gecompenseerd wordt.