Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.10 uur

Utrecht, 14-11-2011

Verlaten plaats ongeval

VEENENDAAL Een automobilist ging er op zondagavond 13 november tot tweemaal toe na een aanrijding vandoor. Hij werd later aangehouden.

Rond 20.15 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Prins Clauslaan tegen een lantaarnpaal was gebotst. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar inderdaad de auto tegen de lantaarnpaal aan, maar de bestuurder bleek te zijn verdwenen. Getuigen verklaarden dat de bestuurder was weggelopen en kennelijk onder de invloed van alcohol was. Zij gaven een signalement van hem.

Agenten gingen naar de woning waar de eigenaar van de auto, een 41-jarige man uit Zoetermeer, mogelijk zou verblijven. De Zoetermeerder voldeed geheel aan het signalement van de weggelopen bestuurder en werd aangehouden.

Bij het onderzoek bleek dat de man eerder die avond ook al een aanrijding op de Rijksweg A12 ter hoogte van Woudenberg had gehad. Daarbij was niemand gewond geraakt en was de Zoetermeerder er met zijn auto vandoor gegaan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 880 ug/l, vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het tweemaal verlaten van de plaats van een ongeval en voor het rijden onder invloed van alcohol. Tevens moest hij zijn rijbewijs inleveren.