Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.10 uur

Utrecht, 14-11-2011

Rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN Een automobilist raakte op zondagavond 13 november zijn rijbewijs kwijt omdat hij beduidend te hard reed.

Rond 21.00 uur surveilleerden agenten in een onopvallend videovoertuig op de Rijksweg A2. Zij werden ter hoogte van Nieuwegein met een pittige snelheid ingehaald door een automobilist. Zij gingen achter hem aan en klokten hem op 159 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De automobilist, een 30-jarige man uit Dusseldorf, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Getuigen gezocht: mishandeling jongen

IJSSELSTEIN Zondagmiddag 13 november is een jongen mishandeld. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 16.40 uur kreeg de politie een melding van mishandeling op het Basiliekpad. Ter plaatse troffen agenten een jongen aan die op de grond lag. Degene die hem mishandeld had, was al vertrokken. Een omstander zag dat twee jongens ruzie hadden en haalde ze uit elkaar. Hij dacht eerst dat de twee aan het stoeien waren, maar toen het slachtoffer achterover viel en een trap kreeg, greep hij in. De jongen die de trap gaf, is bij een onbekend persoon achterop de scooter gestapt. Het slachtoffer, een 14-jarige jongen uit IJsselstein, is met onbekend letsel met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Van de dader is een summier signalement bekend:


- Donkergetinte jongen


- Zwarte, glimmende jas met Italiaanse vlag

De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Burgernetsucces

HOUTEN Dankzij Burgernetdeelnemers kon een zoon op zaterdagmiddag 12 november weer snel met zijn vader worden herenigd.

Op zaterdagmiddag was een 42-jarige man uit Zeist met zijn 11-jarige zoon met het syndroom van Down op de hockeyvelden aan de Warinepoort. Rond 17.00 uur was de vader plotseling zijn zoon kwijt en zocht op de velden naar hem, maar vond hem niet. Na tien minuten werd de politie gewaarschuwd en gingen agenten ter plaatse. Rond 17.15 uur startte de politiemeldkamer een Burgernetactie, waarbij 553 deelnemers werden bereikt.

Iets na 17.20 uur meldde een Burgernetdeelnemer dat hij een jongetje met een blauwe jas bij het transferium onder het spoor had zien lopen. Enkele minuten daarna trof een andere Burgernetdeelnemer het jongetje op de Grootslag aan. Agenten gingen ter plaatse en het bleek inderdaad om het vermiste jongetje te gaan. Hij was door een gat in het hek bij de hockeyvelden gekropen en was aan de wandel gegaan. Vader en zoon werden herenigd.