Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 14-11-2011

Agressieve dronken man

ABCOUDE Een man die rondom dronken was, sloeg op zondagmiddag 13 november een agent. Hij werd aangehouden.

Rond 14.00 uur kreeg de politie de melding dat een man stomdronken op een bankje op de Hoogstraat zat. Agenten troffen ter plaatse een 62-jarige man uit Abcoude aan, die inderdaad rondom dronken was. Zij begeleidden hem naar zijn woning, maar onderweg werd hij agressief en gaf een agent een vuistslag op zijn borst. Daarop werd de verdachte aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De agent deed aangifte van mishandeling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdacht en aan het bellen

BREUKELEN Agenten controleerden aan het begin van de nacht van zondag 13 op maandag 14 november een automobilist. Hij bleek veel te veel gedronken te hebben.

Rond 01.10 uur zagen agenten een automobilist over De Corridor rijden. Gezien het tijdstip en het feit dat het een industriegebied is, vonden de agenten het vreemd dat hij daar reed en zij reden achter hem aan. Daarbij zagen zij dat hij aan het bellen was. De automobilist, een 35-jarige man uit Lopik, werd aan de kant gezet en kreeg een bekeuring voor het bellen. Daarbij bemerkten de agenten dat hij moeilijk uit zijn woorden kwam en de nodige moeite had stabiel te blijven staan. Uit een blaastest bleek dat hij beduidend te veel had gedronken en zij hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 605 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Te hard

MAARSSEN Een automobilist reed op zondagavond 13 november meer dan 50 km/u te hard en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Rond 19.50 uur surveilleerden agenten in een onopvallend videovoertuig op de Rijksweg A2. Ter hoogte van Maarssen werden zij ingehaald door een hard rijdende automobilist. Zij gingen achter hem aan en klokten hem op 158 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De automobilist, 22 jaar oud en afkomstig uit Heukelum, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.