Gemeente Leeuwarden

MCL plant bomen tijdens Dag van de Duurzaamheid

Wethouder Isabelle DIks plant boom

Tijdens De dag van de Duurzaamheid, op vrijdag 11 november, zijn er 65 bomen geplant aan de Henri Dunantweg. De eerste vier iepen zijn geplant door wethouder Isabelle Diks samen met vertegenwoordigers van MCL en AOC. Met het planten van de bomen wil het MCL de toegangsweg tot het ziekenhuis een groener uiterlijk geven.

65 extra bomen

Het plan voor een groenere toegangsweg is ontwikkeld door het MCL, samen met de gemeente Leeuwarden en het AOC Friesland. Leerlingen van AOC Friesland hebben hierbij geassisteerd. Er zijn iepziekteresistente bomen geplant. Door de extra aanplant is weer een investering geleverd voor het milieu en de leefbaarheid in de stad.

MCL Duurzaam

Het MCL is een mooi voorbeeld van een Leeuwarder organisatie die goed bezig is met duurzaamheid. Op het gebied van duurzaam bouwen, zuinig omgaan met energie en vermindering van CO2-uitstoot heeft het MCL al goede resultaten geboekt. Onlangs zijn er ruim honderd bomen op het terrein geplant.

Dag van de Duurzaamheid

Voor de officiële start van het groenproject aan de Henri Dunantweg is 11 november gekozen, de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag organiseren bedrijven, organisaties en scholen in heel Nederland een scala aan duurzame activiteiten. De Dag is geïnitieerd door Urgenda (opent in nieuw venster), de actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren.