Gemeente Den Haag

Persbericht

Ypenburgers blij met nieuwe tramhalte lijn 19

Wethouder Peter Smit (Verkeer) heeft de nieuwe tramhalte Weidevogellaan in Ypenburg met vuurwerk en muziek geopend. Aan de extra halte voor lijn 19 was behoefte ontstaan door de komst van nieuwe voorzieningen in de buurt. Het gezondheidscentrum De Reef en het Montaigne Lyceum liggen vlakbij de halte. Ook het nog te bouwen Hofbad zwembad wordt straks gemakkelijker bereikbaar.

Wethouder Smit: "Met de komst van het gezondheidscentrum, het Montaigne Lyceum en straks het nieuwe zwembad is deze halte een waardevolle toevoeging aan het traject van lijn 19. Buurtbewoners hebben zich sterk gemaakt voor aanleg van de halte, en ik verwacht dat vele honderden reizigers er dagelijks gebruik van zullen maken."

De tramhalte ligt op de hoek van de Weidevogellaan en de Laan van Nootdorp. De kosten van de aanleg van de halte, 400.000 euro, zijn betaald door het Stadsgewest Haaglanden en het Rijk. De halte is onderdeel van het Haaglanden Quick Winpakket van het Meerjareninvesteringsprogramma Ruimte en Transport (MIRT).