TenneT


TenneT-factuur in een nieuw jasje

09-11-2011 Per 1 januari 2012 zal TenneT voor de klantgroepen 'Producenten' en 'Verbruikers' een nieuwe factuur lay-out presenteren. Hiermee gaat één van de klantwensen uit het klanttevredenheidsonderzoek in vervulling.

Achtergrond

Uit de afgelopen klanttevredenheidsonderzoeken is duidelijk geworden dat het een en ander zal moeten veranderen aan de factuur lay-out. Sinds medio 2008 is TenneT in overleg met de VEMW, een belangenvereniging van aangeslotenen, over het realiseren van een model aansluit- en transportovereenkomst (ATO). Hierbij is ook de facturatie systematiek besproken. Mede als gevolg hiervan is het project 'Aanpassen factuur lay-out' gestart met als primair doel om zo veel als mogelijk te voldoen aan de wensen van onze klanten.

Wat gaat er veranderen?

De grootste verandering is dat de bestaande twee losse facturen tot één worden samengevoegd en dat er maandelijks een bijgewerkt jaaroverzicht over het lopende kalenderjaar als bijlage wordt meegestuurd. Het resultaat is deze zomer bij een aantal klanten ter toetsing en controle neergelegd. De reacties hierop waren overwegend positief en er zijn aanvullende wensen binnengekomen, die - waar mogelijk - worden meegenomen in de uiteindelijke versie.

Wat zijn de voordelen?

De nieuwe factuur heeft veel voordelen. Alle klantspecifieke gegevens worden overzichtelijk weergegeven. Er is meer transparantie in de gegevensstroom. U hoeft nog maar één factuur te verwerken. De vaste en variabele kosten zijn samengevoegd. Heeft u meerdere aansluitingen, dan is het mogelijk om deze te verzamelen op die ene factuur. Het jaaroverzicht geeft in één oogopslag de ontwikkeling van de verbruiken en kosten over het lopende kalenderjaar.