Gemeente Duiven


Duiven, maandag 14 november 2011

Afgelopen vrijdag heeft de band SPACE CAPTAIN de voorronde in Duiven gewonnen van het culturele evenement Podiumbeest.

In het CCOG te Duiven werd de eerste Duivense editie gehouden waarbij 9 verschillende acts het podium hebben betred Foto band Space Captain en. De winnaar van dit culturele evenement gaat naar de finale in het Posttheater te Arnhem op 11 december.

Hier gaan ze de strijd aan met de omliggende gemeentes die ook hebben meegedaan aan het project Podiumbeest. De winnaar van Podiumbeest 2011 krijgt een coachingstraject op maat aangeboden.

De gehele avond stond in het teken van jong talent in Duiven die hun kunsten op of naast het podium ten toon konden stellen. Centraal stonden de artiesten die hun zang en- of danskwaliteiten lieten zien. De organisatie achter de schermen was in handen van de leerlingen van 't Can (leerlingenparlement Candea College) en de gehele presentatie werd gedaan door de twee jonge talenten Ramon van Maaren en Niels Gores..

Een vakjury bestaande uit: wethouder Karel Schols (wethouder van o.a. Kunst en Cultuur), Joost Theloosen (docent CKV, Candea College) en Wim Lamers (voormalig docent muziek, Candea College) hadden de eer en de moeilijke taak om de winnaar van Duiven te bepalen.

Podiumbeest wordt georganiseerd vanuit Cultuurpact rond Arnhem. Met Cultuurpact zetten de provincie Gelderland, gemeenten en KCG zich samen in voor versterking van kunst en cultuur in de regio. Huis van Puck coördineert de werkzaamheden en zet daarbij haar kennis, ervaring en expertise in.

Na deze zeer succesvolle eerste editie zal Podiumbeest volgend jaar weer neerdalen in Duiven op zoek naar nieuw talent!!