Politie Utrecht

Persberichtren Utrecht stad, 11.55 uur

Utrecht, 14-11-2011

Auto te water

UTRECHT Een 33-jarige Utrechter is zondagochtend met zijn auto te water geraakt langs de Weg naar Parkwijk. Omstreeks 08.15 uur kreeg de politie een melding dat een auto op de kop in het water lag. De man werd met onderkoelingsverschijnselen uit de auto gehaald. Hij moest blazen, en daaruit bleek dat hij mogelijk te veel had gedronken. Een ambulance heeft hem overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is een bloedproef afgenomen. De uitslag is nog niet bekend.

Fietsendieven gepakt

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag drie minderjarige fietsendieven aangehouden. Omstreeks 14.50 uur kreeg de politie een melding dat jongeren op de Elsstraat op verdachte wijze met fietsen in de weer waren. Een agent ging ter plaatse en trof drie fietsen aan waarvan het beugelslot niet met een sleutel, maar kennelijk met een loper was geopend. Daarop hield hij de drie aan. Het gaat om twee jongens van 12 en 13 jaar en een meisje van 11 jaar, allen uit Utrecht. De verdachten zijn meegenomen naar het bureau. Na verhoor zijn zij heengezonden. Hun ouders zijn ingelicht.

Inbreker aangehouden op bouwterrein

VLEUTEN Een 34-jarige man uit Naarden is in de nacht van zondag 13 op maandag 14 november aangehouden voor inbraak op een bouwterrein aan de Kweektuinlaan. Agenten gingen naar het bouwterrein nadat door cameratoezicht was gezien dat daar omstreeks 03.00 uur een man rondliep die geheel in het zwart was gekleed. Agenten zetten het gebied af en namen een kijkje. Zij zagen dat er kabels waren klaargelegd om te worden meegenomen. Plotseling zagen zij de verdachte rennen, maar zij raakten het zicht op hem kwijt. Daarop lieten zij een diensthond komen. Met behulp van de hond is het terrein doorzocht. Na circa tweeënhalf uur wist de hond de man aan te houden. Die liep daarbij bijtwonden op aan hand en rug. De verdachte is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling en kon daarna naar het politiebureau. Zijn auto is in belsga genomen. De politie stelt nader onderzoek in.