Politie Gelderland-Midden

Huissenaren opgepakt na opblazen brievenbus

Publicatiedatum: 14-11-2011 11:44:38

HUISSEN - Twee Huissenaren (beiden 16 jaar) zijn afgelopen vrijdag 11 november door de politie in hun woonplaats opgepakt op verdenking van het opblazen van een brievenbus. Bij het duo werd (illegaal) vuurwerk aangetroffen. Ook nam de politie een aantal neppistolen in beslag die het duo thuis bleek te hebben.

De politie was een onderzoek begonnen naar aanleiding van het vernielen van een brievenbus in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 november op de Veilingweg. Een getuige had rond kwart voor twee gezien dat de brievenbus met vuurwerk werd vernield en had twee jongens weg zien lopen. Bij het daaropvolgende politieonderzoek kwamen de beide Huissenaren als verdachten in beeld.

Veiligheidseisen
Bij de jongens thuis werden onder meer strijkers en vlinders aangetroffen. Dergelijk vuurwerk voldoet niet aan de Nederlandse veiligheidseisen en is daarom illegaal. Tijdens het onderzoek naar het vuurwerk stuitten agenten ook op een zevental neppistolen en een nepmachinegeweer. Ook die werden in beslag genomen omdat ze bedrieglijk veel op echte wapens lijken. Daardoor zijn ze ook geschikt om mee te dreigen als zodanig als verboden wapen aangemerkt. De wapens en het vuurwerk zijn in beslag genomen. Beide Huissenaren zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen, in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.
(2011130122-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---