Gemeente Lelystad

Wethouder Jacobs steunt Fit 10-daagse Perspectief BV mentaal

Maandag 14 november 2011

Wethouder Jacobs (rechts) overhandigt bidons aan medewerkers van Perspectief BV

Perspectief BV is op 9 november gestart met een Fit 10-daagse. Gedurende tien dagen worden werknemers van Perspectief BV gestimuleerd en gemotiveerd om meer aandacht aan hun gezondheid te besteden door middel van meer bewegen en gezonde voeding. Tijdens de start van Fit 10-daagse, waarbij wethouder Jacobs uitgenodigd was om iets te vertellen over de nut en noodzaak van meer bewegen en gezonde voeding, noemde de wethouder het initiatief een voorbeeld voor de Lelystadse samenleving.

Werkbelevingsonderzoek

Perspectief doet de fitweek omdat uit een werkbelevingsonderzoek onder de medewerkers is gebleken dat er veel stress ervaren wordt en het herstel na het werk lang duurt. Vanuit de gedachte dat fitheid en zich gezond voelen bijdraagt aan mentale weerstand en stressbestendigheid, wordt met de Fit 10-daagse aandacht gegeven aan gezondheid. "Dit is een mooie vorm van maatschappelijk ondernemen," aldus wethouder Jacobs.

Healthcheck

Op de eerste dag kregen medewerkers voorlichting en een healthcheck aangeboden. Ook kregen zij een aantal vouchers voor sporten waaraan zij tien dagen deel kunnen nemen. Gedurende de Fit 10-daagse krijgen de medewerkers een gezonde lunch en fruit. Daarnaast gaat het bedrijf lunchzwemmen en gezamenlijk naar sportschool Achmea.

Boksoefeningen

Wethouder Jacobs vond dit initiatief zo goed bij haar campagne 'Lelystad gaat voor Gezond!' passen - de campagne waarmee de wethouder persoonlijk Lelystadse vrouwen bewust maakt van het belang van gezonde voeding en meer bewegen -, dat zij aan de medewerkers een bidon uitdeelde en beloofde om een middag mee te gaan sporten. En belofte maakt schuld. Twee dagen later deed de wethouder enthousiast mee met 25 medewerkers van Perspectief, met boksoefeningen en andere vechtsporten op muziek. Ja