Universiteit Leiden

Jasper de Bruin in de running voor titel beste veldarcheoloog

De Leidse archeoloog Jasper de Bruin is genomineerd voor de Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie 2011. Deze gaat elk jaar naar een (veld)archeoloog, grondwerker of kraanmachinist met een bijzondere verdienste voor de Nederlandse veldarcheologie.

Vakkennis en enthousiasme

De Bruin komt in aanmerking voor de prijs vanwege zijn gedegen vakkennis en zijn enthousiasme voor de archeologie. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de veldwerkcursus voor eerstejaarsstudenten Archeologie. Onder zijn bezielende leiding doen ze hun eerste ervaringen met archeologisch veldwerk op. De Bruin is actief betrokken bij diverse grote veldwerkprojecten van de Universiteit Leiden, waaronder de opgravingen van een Romeins/vroegmiddeleeuwse nederzetting in Naaldwijk en een Merovingische nederzetting in Oegstgeest.

Stem!

Wilt u mede bepalen wie dit jaar de winnaar wordt? Breng dan uw stem uit. Dat kan tot 21 november 9:00 uur. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Reuvensdagen op 24 en 25 november, het jaarlijkse landelijke congres voor archeologie van Erfgoed Nederland.