Vilans


PERSBERICHT: `Wonden verzorgen kan iedereen, goed communiceren is een stuk moeilijker'

Utrecht, 8 november 2011- Gastvrijheid, goede onderlinge samenwerking, medewerkers die plezier hebben in het werk. Dat klinkt als muziek in de oren, een mooie visie! Helaas is dit niet altijd de werkelijkheid op de werkvloer. Onderlinge communicatie is van groot belang om de visie van zorgmanagers te laten werken in alle lagen van de organisatie. We bieden zorgmanagers een traject op maat: `Ruimte voor dialoog'. Samen met hen werken we aan doelmatigheid en een meer natuurlijke manier van werken in de zorg.

Waarom `Ruimte voor dialoog'?

We stimuleren het communiceren tussen medewerkers en cliënten en tussen medewerkers onderling. We motiveren teams vanuit de ogen van de cliënt te kijken naar de toegevoegde waarde van de zorg en dienstverlening. We richten de samenwerking zo in dat cliënten de zorg op een waardevolle manier beleven. En we werken met zorgorganisaties aan de dialoog als basishouding tijdens het werk.

Desirée van Kooten, zorgmanager woonzorgcentrum Duinhage, heeft meegedaan aan het voortraject Het Goede Gesprek: "De VERS-scan legde precies de vinger op de zere plek. Wij dachten dat communicatie met familie hét verbeterpunt was. Dat was echter de communicatie onderling."

De ervaring van Desirée van Kooten en andere zorgmanagers hebben we gebundeld in het boekje `Sturen op ruimte voor dialoog'. Ontdek hun visie op leidinggeven in de zorg en laat u inspireren! Het boekje is gratis te downloaden.

Wat levert het op?

Deelnemers kunnen de volgende resultaten verwachten:
* Doelmatigheid: minder herstelwerkzaamheden door het tijdig tackelen van fouten

* Blijvende verbetering van de onderlinge samenwerking
* Medewerkers hebben meer plezier in het werk
* Meer waardering van cliënten

* Gastvrijheid: van klacht naar advies

Meer informatie

Ga ook aan de slag met de onderlinge communicatie en werk samen met ons aan doelmatigheid binnen uw zorgorganisatie. Meer informatie over het traject `Ruimte voor dialoog' vindt u op
www.vilans.nl/ruimtevoordialoog.