Gemeente Heemskerk



Roos Koeman wint jongerenwedstrijd Maak wat je raakt!

maandag, 14 november 2011

door: webmaster

Roos Koeman - inwoner van Heemskerk - is de winnaar van de tweejaarlijkse jongerenwedstrijd Maak wat je raakt! Roos ontwierp een spetterend en uitnodigend bankje voor haar eigen woonplaats Heemskerk. Ze schreef erbij: "Ik wil dat de meest verschillende mensen elkaar ontmoeten, omdat ze meestal toch wel een leuke overeenkomst hebben!" De gemeente Heemskerk gaat het ontwerp van Roos realiseren op een nog nader te bepalen plek.

Een speciale sympathy vote van de jury gaat naar het bankje van Ashley Morgenrood en Dian Huigsloot uit Alphen aan den Rijn. Zij ontwierpen een bankje van mozaïek voor winkelcentrum De Ridderhof. Zij schreven erbij: "We willen daar graag een bankje neerzetten, zodat mensen daar kunnen praten over wat er op die vreselijke dag is gebeurd. Hoe zij ermee omgaan of gewoon over hoe het nu gaat."

Sociale cohesie

'Ontwerp je eigen, unieke bankje en leg uit waar het moet komen te staan, wie erop zitten en waar ze het over hebben'. Dat was de opdracht van de jongerenwedstrijd Maak wat je raakt! - editie 2011. Onder het motto 'Neem plaats' sluit de jongerenwedstrijd dit jaar aan bij het thema sociale cohesie.

Juryrapport

De jury waardeert het ontwerp van Roos omdat er "door de vele verschillende illustraties voor iedereen wel iets bij zit. Het is dus een bankje dat uitnodigt om te gaan zitten. Je kunt naar deze bank blijven kijken, omdat je altijd wel weer wat nieuws ontdekt." Over de motivatie van Roos zegt de jury: "Het verhaal bij het bankje is goed onderbouwd. Mensen hebben inderdaad vaak meer gemeen dan ze denken
- en als je elkaar spreekt, wordt dat duidelijk. Dit is een bankje waarop je over van alles kunt praten." De jury denkt dat het idee erachter zou kunnen werken.
De gemeente Heemskerk gaat het ontwerp van Roos realiseren en heeft twee mogelijke plekken op het oog.

Maak wat je raakt! is de jongerenwedstrijd van Het Apostolisch Genootschap. Iedere twee jaar vragen wij alle Nederlandse jongeren van 13 tot 17 jaar: maak iets dat laat zien wat jij echt belangrijk vindt. Kijk voor meer informatie op www.apgen.nl/jeugd/maak_wat_je_raakt/ terug

contact
Maerten van Heemskerckplein 1
1964 EZ Heemskerk
Postbus 1
1960 AA Heemskerk
telefoon: 14 0251
e-mail: post@heemskerk.nl