Universiteit Nyenrode

Het eerste Jaarboek Corporate Governance is uit

Thursday, November 10, 2011
Persuitnodiging

Breukelen, 10 november 2011- Het eerste Jaarboek Corporate Governance is uit. In het boek worden verschillende actuele aspecten van Corporate Governance door toonaangevende experts binnen deze discipline beschreven. Het boek is samengesteld door prof. dr. Mijntje Lückerath- Rovers, prof. mr. Barbara Bier en prof. dr. Leen Paape van Nyenrode Business Universiteit, en prof. dr. Muel Kaptein van de Erasmus Universiteit en KPMG. Het eerste exemplaar wordt op 17 november uitgereikt aan Jos Streppel, voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance.

Het `Jaarboek Corporate Governance 2011-2012' is onmisbaar voor mensen die via hun functie regelmatig geconfronteerd worden met Corporate Governance vraagstukken. Daarnaast biedt het toekomstige bestuurders en toezichthouders een helder, actueel inzicht in de verschillende aandachtspunten bij Corporate Governance. Het bevat juridische-, bedrijfsethische-, en organisatorisch georiënteerde artikelen. Thema's zijn onder meer het belang van Board evaluaties, het pas-toe-of-leg-uit principe van Corporate Governance Codes, het functioneren van bestuurlijke organen, bestuurdersbeloningen, risicomanagement, bedrijfscultuur, de rol van de audit committee en de accountant en het verslag van de Raad van Commissarissen. De auteurs beschrijven deze onderwerpen zowel vanuit wetenschappelijk- als praktisch perspectief. Velen van hen kennen de Corporate Governance vraagstukken ook vanuit praktijkervaring.

De uitreiking van het eerste exemplaar vindt op 17 november plaats in het Koetshuis van de Nyenrode Business Universiteit, Straatweg 25 in Breukelen. Aan deze uitreiking is een seminar verbonden. Kosten hiervan zijn 75 Euro, inclusief het jaarboek. Het programma duurt van 16.00 uur tot 17.35 uur.

U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Het programma is bijgevoegd. U kunt zich aanmelden via het Nyenrode Corporate Governance Instituut (NCGI): ncgi@nyenrode.nl. Het NCGI is een invloedrijk instituut van de Nyenrode Business Universiteit. Corporate Governance vormt één van de speerpunten in het onderzoek en onderwijs van onze organisatie.

Programma seminar uitreiking Jaarboek Corporate Governance 2011-2012

Einde bericht

- - -

Noot voor de redactie,