Politie Hollands Midden

Schoonhoven - Verdachten van poging inbraak aangehouden

Schoonhoven, 14-11-2011 o De politie heeft maandag 14 november om 03.15 uur drie mannen van 21, 23 en 24 jaar uit Den Haag aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Zernikelaan.

De bewoners waren wakker geworden van geluiden bij de woning en zagen plotseling twee personen bij de woning wegrennen en in een auto stappen. De auto reed weg in de richting van de Albert Schweitzerlaan.

De bewoner heeft direct de politie gebeld, waarna er in de omgeving werd uitgekeken naar de auto. De agenten hadden van de bewoners informatie gekregen over de auto en een signalement van twee personen. Op de N210 bij Bergambacht werd de auto met drie inzittenden, bekenden van de politie, gezien. Nadat in de auto ook inbrekersgereedschap werd aangetroffen werden de drie mannen aangehouden.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl. Doordat de bewoners snel handelden en informatie gaven omtrent de auto en de personen konden de verdachten snel worden aangehouden.