Gemeente Hardenberg

Denkt u mee over het kunstwerk in het nieuwe gemeentehuis?

08 november 2011

De gemeente Hardenberg is op zoek naar een inwoner die mee wil denken over de invulling van het kunstwerk in het nieuwe gemeentehuis. Bent u geïnteresseerd in kunst en vindt u het leuk om mee te denken over de inrichting van het nieuwe gemeentehuis? Meld u dan aan! Samen met het college van B&W en een klankbordgroep Kunst gaat u aan de slag.

De bouw van het nieuwe gemeentehuis in Hardenberg verloopt volgens planning. Ook aan de inrichting van het gebouw wordt gewerkt. Zo wordt nagedacht over de invulling van kunst voor in de centrale hal in het gemeentehuis. Vijf jonge kunstenaars met ruime ervaring zijn geselecteerd om een aansprekend kunstwerk te realiseren met als thema 'Het huis van de burger'.

Presentatie op 29 november
Op 29 november 2011 presenteren de kunstenaars hun visie voor het kunstwerk. Bij deze presentaties zijn het college van B&W en de klankbordgroep Kunst aanwezig. De klankbordgroep Kunst is een samenstelling van interne en externe betrokkenen en deskundigen die het college adviseert in de keuze van het kunstwerk.

Het college van B&W maakt op basis van de presentaties en het advies van de klankbordgroep de keuze voor de kunstenaar en daarmee ook het kunstwerk. Vervolgens wordt het kunstwerk verder uitgewerkt door de kunstenaar in nauwe samenspraak met het college en de klankbordgroep Kunst.

Aanmelden
Bent u geïnteresseerd in kunst? Vindt u het leuk om mee de denken over het kunstwerk in de centrale hal van het nieuwe gemeentehuis? En woont u in de gemeente Hardenberg? Meld u dan online aan voor de klankbordgroep Kunst. Naast 29 november neemt u dan deel aan een aantal bijeenkomsten in 2012.