Gemeente Hardenberg

Gemeente geeft kavels uit in Garstlanden III

11 november 2011

De gemeente Hardenberg geeft dit najaar kavels uit voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning in woongebied Garstlanden III in Gramsbergen. Belangstellenden kunnen zich vanaf vrijdag 18 november tot maandag 7 december inschrijven voor een kavel.

In de eerste fase van Garstlanden III geeft de gemeente Hardenberg 45 kavels uit. Het gaat om 21 kavels voor een vrijstaande woning waarvan twee boskavels van 2744 en 3909 vierkante meter groot. De boskavels liggen aan de noordkant van de eerste fase, zijn zeer ruim en worden omgeven voor een bossingel.

De kavelprijzen zijn 190 euro per vierkante meter voor een kavel voor een reguliere vrijstaande woning en 100 euro per vierkante meter voor een boskavel. Daarnaast geeft de gemeente 24 kavels uit voor een twee-onder-een-kapwoning, hiervan bedraagt de kavelprijs 180 euro per vierkante meter. Alle genoemde kavelprijzen zijn exclusief 19 % btw.

Inschrijven
Belangstellenden kunnen zich vanaf vrijdag 18 november 2011 inschrijven voor een kavel in Garstlanden III via het inschrijfformulier dat verkrijgbaar is in de stand van de gemeente Hardenberg op de beurs Huis Totaal 2011 in de Evenementenhal Hardenberg. De openingstijden van de beurs zijn: vrijdag 18 november tussen 14.00 en 21.00 uur en op zaterdag 19 en zondag 20 november tussen 10.00 en 17.00 uur.

De inschrijfformulieren zijn vanaf 18 november ook te downloaden via www.hardenberg.nl/bouwkavels of verkrijgbaar bij de Publieksdienst van de gemeente Hardenberg. Inschrijven kan tot maandag 7 december 2011. De kavels worden verloot en toegewezen op maandagavond 12 december.

Dorps karakter
De eerste fase van het woongebied Garstlanden III sluit aan op het bestaande woongebied Garstlanden II. Het gaat om ongeveer de helft van het gebied tussen de spoorbaan, De Schakel/Hoge Esch en de Oostermaatsteeg. In Garstlanden III liggen enkele lanen als ruggengraat van het woongebied. Deze lanen sluiten aan op de woonstraten in het naastgelegen Garstlanden II.

Tussen de lanen liggen enkele slingerende straten waarmee het woongebied een dorps karakter krijgt. Het midden van het woongebied wordt gekenmerkt door veel groen met enkele forse bossingels en een speelveld. Het woongebied is omgeven door groen en waterpartijen.

In totaal is er in de eerste fase van Garstlanden III ruimte voor 99 woningen. Naast de kavels die de gemeente Hardenberg uitgeeft, bouwen particuliere ontwikkelaars woningen in Garstlanden III.