AGT International toont Chinese burgemeesters waterbeheeroplossingen

Persbericht van Fleishman-Hillard

AGT International toont Chinese burgemeesters Nederlandse beheeroplossingen voor woon- en wateromgevingen

AGT International, een van 's werelds snelst groeiende leveranciers van publieke veiligheidsoplossingen, gaat deze week een groep burgemeesters van de National Academy of Mayors of China (NAMC) rondleiden langs een aantal hoogtepunten van het Nederlandse waterbeheer. De rondreis omvat ook lezingen van vooraanstaande experts van AGT International en AGT Netherlands over de nieuwste beheeroplossingen voor woon- en wateromgevingen, waaronder baanbrekende mobiele sensortechnologie en waterbewakingssystemen.

Het bezoek is onderdeel van een overeenkomst tussen de NAMC en AGT International die onder meer voorziet in regelmatige informatiebijeenkomsten voor Chinese burgemeesters alsmede ontmoetingen met Nederlandse overheidsfunctionarissen, zoals burgemeesters en hoge stadsambtenaren.

"Tijdens onze Nederlandse rondreis met de Chinese burgemeesters laten we zien hoe de combinatie van Nederlandse waterkennis en de wereldwijde expertise van AGT International zich vertaalt in oplossingen die antwoord geven op de beheerproblematiek voor woon- en wateromgevingen in landen als China," geeft Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, CEO van AGT Netherlands aan. "Onze oplossingen verzamelen real-time meetgegevens van nieuwe en bestaande systemen om een actueel beeld te genereren van een object, een stad of een rivier. De geavanceerde voorspellings- en simulatiesoftware genereert waarschuwingen en aanbevelingen in de vorm van real-time handelingsadviezen voor sturing en beheer van verkeersstromen, stadscentra en waterobjecten."

Mati Kochavi, oprichter en Chief Executive Officer van AGT International: "De Chinese steden breiden zich in hoog tempo uit, wat de autoriteiten en de stedelijke woongemeenschappen voor nieuwe uitdagingen plaatst, die ze met beperkte middelen tegemoet moeten treden. De oplossingen van AGT International helpen stadsbestuurders problemen te voorspellen, voorkomen en beheersen."

"Een goed voorbeeld van onze innovaties is het gebruik van smartphones als bewegende sensors bij stedelijke beheertaken, zoals in onze Distributed Environmental Sensing-oplossing," aldus Mati Kochavi. "Hierbij kunnen burgers en lokale autoriteiten de omgevingscondities in de leefomgeving monitoren, gebruikmakend van een kleine, zelfvoedende sensor die gassen en andere zwevende stofdeeltjes meet. De sensor is draadloos verbonden met een mobiele telefoon die de meetgegevens verzamelt en doorstuurt naar een centrale computer, die ze vervolgens verwerkt en omzet in geavanceerde visuele overzichten. Deze technologie biedt enorme mogelijkheden voor een land met een grote, snelgroeiende bevolking als China. Zo kun je bijvoorbeeld continue een gedetailleerd landelijk beeld van de actuele luchtkwaliteit tonen, wat het mogelijk maakt om gerichte verkeersmaatregelen te nemen om de impact van luchtvervuiling in bepaalde wijken of gebieden te verlichten."

De Urban Management-oplossingen van AGT international gebruiken data van mobiele en vaste sensors, sociale netwerken en bestaande lokale databases om een totaaloverzicht te genereren, een zogenaamde Unified Situation Awareness Picture (USAP). Deze USAP levert inzichtelijke statusbeelden, genereert waarschuwingen en aanbevelingen en biedt voorspellende functionaliteit. Het Integrated Water Asset Management-platform biedt gedetailleerd inzicht in de actuele status van gemonitorde objecten en levert praktische handelingsadviezen, zodat autoriteiten tijdig kunnen inspelen op dreigende hoogwaterproblemen, overstromingen kunnen simuleren en real-time geïnformeerd worden over zwakke plekken in beschermingsconstructies als dijken.

Naast de overeenkomst met de NAMC tekende AGT international ook een principeakkoord (Memorandum of Understanding) met het Chinese ministerie van waterbeheer voor de ontwikkeling van geavanceerde hoogwaterbeschermingsvoorzieningen. Hierbij wordt de Smart Dike-technologie van AGT International ingezet voor de bescherming van rivieroevers en waterbekkens in China. De technologie omvat ook bijzondere responstoepassingen die woongemeenschappen ondersteunen voor en tijdens hoogwaterproblemen. AGT voert momenteel in het Midden-Oosten 's werelds grootste stadsbeveiligingsproject uit en beveiligt ook vitale objecten rond steden in India. In Nederland worden de oplossingen van AGT momenteel ingezet bij een groot stadsbeveiligingsproject in Eindhoven en dijkmonitoringprojecten in de provincie Utrecht.

AGT International toonde onlangs haar oplossingen voor watermanagement op de International Water Week in de Amsterdamse RAI. De stand van AGT werd bezocht door premier Mark Rutte, aan wie werd gedemonstreerd hoe de oplossingen van AGT dijken slimmer en effectiever maken, en zo de onderhoudskosten verlagen. De premier toonde zich enthousiast en merkte op dat dit het type innovatie is dat we nodig hebben.

Links:
http://www.agtinternational.com



Razende Robot Reporter