Gemeente Lopik

Bouwkavel voormalige ambtswoning overgedragen

Burgemeester Westerlaken en de heer Kouwen van SBB Lopik hebben overdracht bouwkavel Europasingel 1 ondertekend

Burgemeester mevrouw mr. R.G. Westerlaken-Loos en de heer J.C.W. Kouwen, directeur SSB Lopik, hebben op 14 november 2011 een overeenkomst getekend voor de overdracht van de bouwkavel Europasingel
1.

Burgemeester Westerlaken en de heer Kouwen ondertekenen overeenkomst overdracht kavel ambtswoning

SBB Lopik bouwt drie appartementen en twee woningen met de naam `Villa Loepwick'. Ook worden tien parkeerplaatsen aangelegd.

Sinds oktober 2009 staat de voormalige ambtswoning leeg. Op 27 oktober 2009 heeft de raad tot verkoop besloten, waarna het college de verkoopprocedure heeft opgestart. De oorspronkelijke taxatie bleek te hoog. Het achterstallig onderhoud was groter dan voorzien, waardoor een forse investering noodzakelijk was om de woning verkoopklaar te maken. Daarnaast was de tijd voor verkoop niet gunstig.

Gezien de relatief grote oppervlakte van de kavel van circa 1.000 m² ontstond de gedachte de mogelijkheden tot herontwikkeling te onderzoeken. Architect Hennie Beenen uit Lopikerkapel heeft een schets en een berekening gemaakt voor de bouw van twee grondgebonden woningen en drie appartementen. Daarnaast zijn in totaal tien parkeerplaatsen in het plan opgenomen.
De volière blijft behouden en wordt verplaatst naar de overzijde van de Europasingel, naast de vijver.

De plannen zijn voorgelegd aan de omwonenden. Zij hebben ermee ingestemd, waardoor de bouwvergunning kon worden afgegeven. De voormalige ambtswoning zal nog dit jaar worden gesloopt. De start van de bouw vindt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2012 plaats.

Deze herontwikkeling levert meer ruimtelijke kwaliteit. Daarnaast worden vier extra woningen toegevoegd aan de woningvoorraad van Lopik-dorp.

Geïnteresseerden in de koop van de woningen of appartementen kunnen contact opnemen met SBB Lopik, telefoon (0348) 55 16 89, www.sbblopik.nl