Gemeente Heemskerk


Burgemeester Nawijn: Veiligheid is van ons allemaal

maandag, 14 november 2011

door: webmaster

Meer blauw op straat is een veelgehoord slogan. Maar volgens burgemeester Jaap Nawijn zijn burgers minstens zo belangrijk in het bewaren van de veiligheid in de gemeente. Hij roept daarom inwoners van Heemskerk op om zich op te geven bij Burgernet. Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen.

In maart 2011 is gestart met een wervingscampagne in de regio Kennemerland rondom Burgernet. Als onderdeel van deze campagne is huis-aan-huis een informatiepakket met een aanmeldkaart verspreid. Dat de betrokkenheid binnen de 10 gemeenten in Kennemerland aanwezig is, blijkt uit het feit dat na één maand de 10.000ste deelnemer werd verwelkomd. Burgemeester Nawijn en politiedistrictschef Peter Holla hebben de 10.000ste deelnemer, mevrouw Rendering uit Heemskerk, bezocht en uitgebreid in het zonnetje gezet. Als blijk van waardering ontving zij een bos bloemen en een geschenkbon voor een complete SelectaDNA-kit. Met de middelen uit deze DNA-kit zijn eigendommen en kostbaarheden te voorzien van unieke DNA-markering. Het doel van de markering is om inbrekers en dieven af te schrikken en ervoor te zorgen dat zij niet aan uw spullen komen. In geval van diefstal zijn gemarkeerd eigendommen voor de politie ook eenvoudig terug te leiden naar de rechtmatige eigenaar.

Dekking

Inmiddels hebben regionaal bijna 17.000 mensen zich aangesloten bij Burgernet. Voor Heemskerk stond de teller per 1 november op 1449 deelnemers. "Dat is natuurlijk een mooi aantal, maar we streven naar 1960 deelnemers en liever meer." vertelt burgemeester Nawijn. "Het hopen namelijk een dekking van 5% op het totale aantal inwoners te bereiken." Voor Heemskerk zijn dat nu dus nog ruim 500 inwoners.

Om inwoners van Heemskerk en andere gemeenten in de regio Kennemerland te stimuleren, starten Burgernet en de gemeente in de week van 14 november een nieuw offensief. Er is onder andere een filmpje gemaakt om te laten zien wat Burgernet kan doen en wat het oplevert. Het filmpje is te zien in de hal van het gemeentehuis Heemskerk en op de website www.burgernetkennemerland.nl.
Veiligheid is van ons allemaal! Bent u zich bewust van uw omgeving en wilt u zich inzetten voor de gemeenschap? Twijfel dan niet en kom naar het gemeentehuis voor een aanmeldkaart of bezoek de website www.burgernetkennemerland.nl.
terug

contact
Maerten van Heemskerckplein 1
1964 EZ Heemskerk
Postbus 1
1960 AA Heemskerk
telefoon: 14 0251
e-mail: post@heemskerk.nl