Rijksoverheid


Kenmerk DGW/I&I 2011056448

14 november 2011

Antwoord op schriftelijke vragen met het kenmerk 2011Z20841 over de bedreiging en het aanzetten tot geweld door de wereldvoorzitter van de Ahmadiyya Moslim Vergadering.

Hierbij bied ik u de antwoorden aan op de schriftelijke vragen die zijn gesteld door de leden Van Klaveren en Wilders (allen PVV) over de bedreiging en het aanzetten tot geweld door de wereldvoorzitter van de Ahmadiyya Moslim Vergadering. Deze vragen werden ingezonden op 25 oktober 2011 met kenmerk 2011Z20841.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

J.P.H. Donner

Pagina 1 van 1



2011Z20841 Antwoorden op de vragen van de leden Van Klaveren en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de bedreiging en het aanzetten tot geweld door de wereldvoorzitter van de Ahmadiyya Moslim Vergadering (ingezonden 25 oktober 2011)

Vraag 1 Bent u bekend met het artikel `World muslim leader sends warning to dutch politician Geert Wilders'? 1) Antwoord 1: Ja.

Vraag 2 Hoe duidt u de volgende uitlating van de heer Masroor Ahmad: "Listen carefully ­ You, your party and every other person like you will ultimately be destroyed..."? En welke maatregelen is bent u van plan te treffen tegen deze tot geweld oproepende pseudoislamitische organisatie? Antwoord 2: Volgens het persbericht heeft de heer Masroor Ahmad gezegd dat de genoemde vernietiging niet door geweld of andere wereldlijke acties, maar door gebeden bereikt dient te worden. In de uitlatingen zie ik geen aanzet tot of oproep tot geweld en daarom zie ik ook geen aanleiding tot maatregelen tegen de Ahmadiyya Moslim Djamaat.

Vraag 3 Op welke wijze is de Ahmadiyya-beweging in Nederland gerelateerd aan de Ahmadiyya Moslim Vergadering van de heer Masroor Ahmad? Antwoord 3: De Nederlandse Ahmadiyya Moslim Djamaat vormt een onderdeel van de wereldwijde Ahmadiyya Moslim Djamaat.


1) http://www.alislam.org/egazette/press-release/world-muslim-leader-sends-warning-todutch-politician-geert-wilders/






---- --