Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 14 november

Noord-Holland Noord, 14-11-2011 o 13.00 uur

Twee jongens vrijgelaten na aanhouding voor vuurwerk

Heerhugowaard, maandag 14 november

De twee jongens die op 7 november in Heerhugowaard zwaar vuurwerk hebben afgestoken, zijn zondag op last van het Openbaar Ministerie vrijgelaten. Zij werden afgelopen zaterdag door de politie aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Zij zouden op 7 november om 22.30 uur zwaar vuurwerk hebben afgestoken vlak bij de brug op het Brandpunt (Stad van de Zon), waardoor een blindegeleidehond dermate schrok dat hij de benen nam. Pas na enige tijd keerde hij terug naar huis. De 66-jarige blinde eigenaresse van de hond, die ook erg schrok, werd door een buurtbewoner naar huis gebracht.

De twee jongens van 16 jaar uit Heerhugowaard zijn dit weekeinde gehoord, evenals een getuige. Een van de twee jongens heeft weliswaar vuurwerk afgestoken, maar niet is gebleken dat er gericht naar de vrouw is gegooid of dat zij op andere wijze de opzet hebben gehad om de vrouw of haar te laten schrikken. De verdachten verklaarden de vrouw niet te hebben gezien. Wel hebben ze bekend dat een van hen zwaar vuurwerk heeft afgestoken. Het Openbaar Ministerie beraadt zich op een sanctie voor het illegaal afsteken van vuurwerk.

Brandweer in de boot

Lutjebroek, zondag 13 november

Op zondagmiddag omstreeks 15.50 uur moest de brandweer uitrukken voor een stukje bos aan de Kadijkweg in Lutjebroek dat in brand stond. Omdat het stukje bos op een perceel land staat dat geheel omringd is door water, moest de brandweer met twee bootjes worden overgezet. De brandweer had de brand snel onder controle.

Door getuige is gezien dat snel na het uitbreken van de brand vijf jongens en een meisje er in een bootje vandoor gingen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van deze personen.

Woninginbraak

Alkmaar, maandag 14 november

In de nacht van zondag op maandag, tussen 22.30 en 04.45 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Klipperstraat in Alkmaar.

De daders kwamen de woning vermoedelijk binnen door het slot in de voordeur te manipuleren. Uit de woning werden sleutels ontvreemd van een personenauto. De auto werd ook gestolen. Het ging om een blauwe Seat Cordoba met kenteken 96-RF-RZ.

Heerhugowaard, zondag 13 november

Op zondag werd tussen 13.00 en 19.30 uur ingebroken in een woning aan de Elzenlaan in Heerhugowaard. De daders kwamen de woning binnen door aan de achterzijde een raam open te breken. In de woning werden lades en kasten open getrokken. De daders lieten een enorme bende achter. Onduidelijk is nog of er iets is gestolen.

Steen door achterruit

Avenhorn, zondag 13 november

Op zondagmiddag omstreeks 14.10 uur kreeg een 28-jarige Volendammer de schrik van zijn leven toen hij over de Jaagweg (N243) onder het viaduct met de A7 ter hoogte van Avenhorn doorreed. De man reed in een BMW cabrio toen plotseling het plastic achterraam van de auto openscheurde. Vermoedelijk is er iets vanaf het viaduct naar beneden gegooid op de auto.

De bestuurder van de auto zag op het viaduct twee blanke jongen van ongeveer 14 jaar staan. Beide jongens waren donker gekleed en droegen baseballcaps.

De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Mishandeling

Obdam, zondag 13 november

Op zondagavond omstreeks 23.15 uur hield de politie een 23-jarige man uit Obdam aan op verdenking van mishandeling van een 17-jarige plaatsgenoot.

Kort daarvoor kreeg de politie melding van een mishandeling in een snackbar aan de Handelskade in Obdam. Ter plaatse trof de politie het slachtoffer die verwondingen aan zijn gezicht had. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

De verdachte, die ter plaatse aanwezig was, werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling.

Alcoholcontrole

Heerhugowaard, zondag 13 november

Op zondagavond omstreeks 19.45 uur controleerde de politie op de Zuidtangent in Heerhugowaard een 41-jarige man uit Ierland in een bestelauto. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 850 ug/l. Dat is bijna vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal. De politie nam zijn rijbewijs en zijn auto in.

Snelheidscontrole

Barsingerhorn, zondag 13 november

Op zondagmiddag hield de politie tussen 14.50 en 17.00 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg in Barsingerhorn. Van de 1477 passanten reden er 73 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage 5 %. Hoogst gemeten snelheid: 130 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Hoorn, zondag 13 november

Op zondag hield de politie tussen 14.30 en 20.30 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg in Hoorn. Van de 4509 passanten reden er 300 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage 7 %. Hoogst gemeten snelheid: 171 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Den Helder, zondag 13 november

Op zondagmiddag hield de politie tussen 15.00 en 17.15 uur een snelheidscontrole op de Rijksweg in Den Helder. Van de 1286 passanten reden er 59 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage 5 %. Hoogst gemeten snelheid: 115 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Heerhugowaard, zondag 13 november

Op zondagmiddag hield de politie tussen 14.10 en 17.00 uur een snelheidscontrole op de Krusemanlaan in Heerhugowaard. Van de 1798 passanten reden er 179 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage 10 %. Hoogst gemeten snelheid: 84 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Heerhugowaard, zondag 13 november

Op zondagavond hield de politie tussen 18.00 en 21.00 uur een snelheidscontrole op de Westerweg in Heerhugowaard. In totaal reden 388 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 125 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Dirkshorn, zondag 13 november

Op zondagavond hield de politie tussen 18.15 en 21.10 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg in Dirkshorn. Van de 951 passanten reden er 66 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage 7 %. Hoogst gemeten snelheid: 124 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Inbraak in winkel

Den Helder, maandag 14 november

Op maandagmorgen omstreeks 03.10 uur werd een inbraak ontdekt in een winkelpand aan de Vrede en Vrijheid in Den Helder. De inbrekers hebben gepoogd om via het dak de winkel binnen te komen. In het dak is een groot gat gemaakt. Vermoedelijk is er echter niemand binnen geweest.