Gemeente Dalfsen

Koninklijke Onderscheiding mevrouw Baarslag-Schutte

14-11-2011

Mevrouw Baarslag - Schutte benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Oudleusen - Tijdens de opening van de Bazaar in De Wiekelaar, vrijdag 11 november om 20.00 uur, heeft burgemeester Noten een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Baarslag-Schutte uit Oudleusen. Mevrouw Baarslag-Schutte (70) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Baarslag-Schutte kan gekwalificeerd worden als `iemand die zich geruime tijd ten bate
van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd". Gelet op de relatie en het zwaartepunt van haar bijzondere verdiensten voor de Stichting Ontmoetingscentrum de Wiekelaar uit Oudleusen, wordt de Koninklijke Onderscheiding tijdens de jaarlijkse bazaar van de stichting uitgereikt. Decoranda neemt na 44 jaar betrokken te zijn geweest bij de organisatie van de bazaar afscheid.

Bij de beoordeling van het voorstel is in aanmerking genomen dat decoranda sinds 1957 (bestuurlijke) activiteiten heeft ontplooid en ontplooit voor de samenleving op het terrein van jeugdwelzijn, kerkelijk leven, welzijn, geldinzameling t.b.v. goede doelen en emancipatie.

Decoranda ontplooide/ontplooit de volgende activiteiten: 1957 - 1962 leider van de Meisjesclub Jongleven. 1959 - 1965 leider van een zondagsschool.
1960 - 1967 organisator van div. activiteiten t.b.v. de oprichting van de Stichting Ontmoetingscentrum de Wiekelaar. Door de organisatie van verschillende activiteiten (zoals bazaars, oliebollenacties, collectes en geldinzamelingen) heeft zij eraan bijgedragen dat het jeugdgebouw tot stand kwam, naast de NH-kerk te Oudleusen. 1967 - 1989 penningmeester van de beheerscommissie van de Stichting Ontmoetingscentrum de Wiekelaar.
1985 - 2000 voorzitter van de Chr. Plattelandsvrouwen Bond CPB (later de Passage).
1989 - heden beheerder van de financiën van de Stichting Ontmoetingscentrum de Wiekelaar en
organisator van de jaarlijkse bazaar.
1990 - 1994 ouderling van de Nederlandse Hervormde Kerk in Oudleusen. 2006 - heden bestuurslid van Plaatselijk Belang Oudleusen en omgeving. Mevrouw Baarslag-Schutte is de stuwende kracht achter de werkgroep Dorpsaanzicht van het dorpsontwikkelingsplan Oudleusen. Ook verzorgt zij de jaarlijkse busreis en organiseert zij twee keer per jaar de bingo.
2007 - heden algemeen bestuurslid en vanaf 2009 penningmeester van de Chr. Vrouwenvereniging Oudleusen-Aktief.
2008 - heden collectant en wijkhoofd voor de Simavi-collecte. Zij stuurt vele collectanten aan en zet zich tijdens de collecteweken in om Simavi onder de aandacht te brengen van de bewoners van Dalfsen.
.... - heden collectant voor het Nederlandse Rode Kruis.