Gemeente Leeuwarden

Rijkswaterstaat contracteert aannemer voor Haak om Leeuwarden

Persoon die aan het autorijden is

KWS Infra B.V. - Van Hattum en Blankevoort B.V. - GMB Civiel B.V gaan het zuidelijke deel van de Haak om Leeuwarden aanleggen. Directeur-Generaal Rijkswaterstaat J.H. Dronkers ondertekende het contract met de bouwcombinatie.

De Haak om Leeuwarden

De Haak om Leeuwarden vormt de nieuwe verbinding tussen de A31 bij Marsum en de N31 bij Hemriksein. Het gaat om 12 kilometer nieuw asfalt. De weg krijgt twee keer twee rijstroken en er mag 100 kilometer per uur worden gereden. Er worden ook een aantal viaducten en onderdoorgangen aangelegd. Bij Werpsterhoek komt een nieuw knooppunt. De kruising bij Wirdum wordt vernieuwd. Daarnaast komen er kruisingen met het spoor en er komt een brug over de Zwette.

Opening weg eind 2014

Het zuidelijke deel van de Haak wordt eerst aangelegd. De bouw van het noordelijke deel begint in 2012. De nieuwe weg wordt eind 2014 voor het verkeer opengesteld.

Onderdeel Leeuwarden Vrij-Baan

De Haak om Leeuwarden is onderdeel van het programma Vrij Baan. Een programma met ongeveer 40 projecten van de gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat.