Gemeente Berkelland


Politie controleert landbouwverkeer

De oogst is binnen en het wordt rustiger in ons buitengebied. Maar voor de agrariër gaat het werk gewoon door. Onze wegen zijn daarvoor beschikbaar.

Ook andere weggebruikers maken gebruik van de buitenweg. We vragen aan alle gebruikers om rekening met elkaar te houden.

landbouwvoertuig

Houd rekening met andere weggebruikers

Autobestuurders, pas uw snelheid aan en maak ruimte. Bestuurders van trekkers en landbouwvoertuigen, let op de andere weggebruikers. Wij vragen speciaal aandacht voor de veiligheid. Ook de bestuurder van een landbouwvoertuig heeft daarvoor verplichtingen. Wij vragen u aan het volgende te denken.

Schoon houden van de weg

Een besmeurde weg is gevaarlijk. Fietsers en motorrijders hebben hier veel last van. Bij nat weer kan men in de slip raken. Bij het werk kan de openbare weg besmeurd raken. Dat is niet altijd te voorkomen. De veroorzaker moet de weg wel regelmatig schoon maken. Bij voorkeur door te borstelen. Als u lang aan het werk bent kunt u ook een waarschuwingsbord voor slipgevaar plaatsen. De andere weggebruiker is dan op de hoogte.

Afdekken lading en uitstekende delen

Losse lading mag niet afwaaien. Afwaaiende lading hindert andere weggebruikers en geeft ook een vervuild wegdek. U moet deze lading afdekken. Uitstekende delen van uw voertuig moet u afdekken met beschermkappen. Brede delen moet u voorzien van een waarschuwingsbord.

Informatie

De politie blijft ook na de oogsttijd letten op een veilig weggedrag in ons buitengebied.

Voor vragen kunt u terecht bij de politie 0900-8844 en agrariërs ook bij de eigen Landbouworganisatie.