Gemeente Boxmeer


Succesvolle kunststof inzameling Land van Cuijk

Begin 2009 is er in de regio gestart met het gescheiden inzamelen van kunststof verpakkingsafval. Inmiddels wordt er in onze regio meer kunststof verpakkingsafval gescheiden ingezameld dan gemiddeld in Nederland.

Het succes hiervan is voor een groot deel toe te schrijven aan het gratis huis-aan-huis ophalen van het kunststofafval. Uit het in 2010 gehouden bewonersonderzoek blijkt dat bewoners het op prijs stellen wanneer er vaker zou worden ingezameld. Daarom kunt u vanaf 2012 in plaats van eenmaal in de maand eenmaal in de twee weken de `Plastic heroes zak' met kunststof verpakkingsafval aanbieden. Dit kan op dezelfde dag als het aanbieden van uw blauwe tariefzak met restafval.

Tegelijk met het ophogen van de inzamelfrequentie van kunststof verpakkingsafval aan huis wordt de inzameling op de minimilieustraten afgeschaft. De milieustraat in Haps blijft wel gehandhaafd.

Voor alle informatie over afvalinzameling in het Land van Cuijk kijkt u op de website van de Bestuurscommissie Afvalinzameling: www.afval.rmb.nl. Voor verdere vragen kunt u bellen met de Afvalinfolijn van het RMB: (0485) 338352.