Gemeente Boxmeer


Fietsen buiten de rekken worden verwijderd

In september is de gemeente gestart met de campagne `Fiets in het rek, is nog niet zo gek!' Dit om een rommelig centrum te voorkomen en de veiligheid te verhogen.

Na een periode van het persoonlijk aanspreken van mensen op hun fietsgedrag en het hangen van labels aan fietsen die verkeerd gestald zijn, was de tijd van waarschuwen voorbij.

Sinds 1 november worden de fietsen die buiten de rekken gestald zijn verwijderd. Het doel is zeker niet zoveel mogelijk boetes uitdelen, maar om een aantrekkelijk en veilig winkelcentrum te houden. Op het moment dat de fietsenrekken te vol zijn om de fiets te kunnen stallen en deze naast het rek staat, wordt deze niet verwijderd. Als deze echter voor een doorgang staat of anderszins hinderlijk geparkeerd is, wordt deze wel verwijderd. De eigenaar kan dan zijn fiets tegen betaling van 20 euro en op vertoon van een legitimatiebewijs en een passende sleutel bij Stichting Actief ophalen.

De campagne heeft nu al zijn vruchten afgeworpen. De meeste fietsen worden netjes in de rekken geplaatst. Laten we dit vooral doorzetten en met z'n alle zorgen voor een gezellig en veilig centrum.

vóór de campagne na de campagne

Stichting Actief, Valendries 24, Boxmeer, tel. (0485) 339090 Openingstijden: ma t/m vr van 09.00 tot 16.00 uur