Gemeente Boxmeer


Uitbreiding Zoo Parc en locatie woningbouw Overloon

De gemeente Boxmeer gaat meewerken aan de uitbreidingsplannen van Zoo Parc Overloon. Vervolgens heeft de gemeente het idee opgevat niet alleen in te spelen op de belangen van het Zoo Parc, maar tevens te voorzien in een woningbouwlocatie, hierdoor heeft de gemeente in de toekomst de mogelijkheid kavels uit te geven voor woningbouw. Een dergelijke mogelijkheid ontbreekt tot nog toe in Overloon.

Sinds het ontstaan in het jaar 2000 is het Zoo Parc Oveloon een begrip in de gemeente Boxmeer. In de door de directie vastgestelde toekomstvisie is groei een belangrijke voorwaarde. Met name wil men het aantal diersoorten aanzienlijk uitbreiden. De directie beoogt hiermee het aantal jaarlijkse bezoekers te laten stijgen van 175.000 naar 250.000 op jaarbasis.

De woningbouw uitbreiding vindt met name plaats in het gedeelte van het park dat in het verleden als botanische tuin in gebruik is geweest. De beoogde woningbouwlocatie kent een oppervlakte van ongeveer 4 ha. De gemeente ontwikkelt 3,5 ha van deze locatie. Het Zoo Parc ontwikkelt in eigen exploitatie een perceel van 0,5 ha.
De stedenbouwkundige invulling van het gebied moet nog plaatsvinden. De doorontwikkeling van het Zoo Parc Overloon zal gebeuren op omliggende percelen grond, die het Zoo Parc Overloon verwerft of huurt. De gemeente heeft hierin bemiddelende rol gespeeld.