Gemeente Drechterland

10-11-2011
Drempel misschien toch te hoog

Ontbinding stichting Ouders in Gesprek

Op 28 oktober heeft het bestuur van de stichting âOuders in Gesprekâ met gemengde gevoelens besloten om over te gaan tot ontbinding van de stichting. Dat het bestuur hierover gemengde gevoelens heeft, is niet onbegrijpelijk.

"Ouders in gesprekâ begon haar activiteiten in september 2008. Het initiatief kwam vanuit een groep ouders. De Stichting hield zich op vernieuwende wijze bezig met het thema jeugd, alcohol & drugs en zag het als haar kernopdracht met andere ouders in gesprek te gaan over de consequenties van middelengebruik bij hun kinderen. Zij wilden vooral in de gemeente openheid over dit thema.

Na drie jaar van inspanning, waarin er een goede samenwerking is geweest met de gemeente, het jeugdwerk, de Brijder Verslavingszorg, GGZ NH, GGD en andere Stichtingen met overeenkomstige doelstellingen, betreurt het bestuur dat het doek nu moet vallen. Helaas niet wegens het bereiken van de doelstellingen. Alcohol- en druggerelateerde zaken rondom jongeren zijn nog steeds erg actueel, maar vanwege de te geringe belangstelling. âWe waren een laagdrempelige groep ouders, met ervaring rond dit thema. De drempel blijkt toch nog te hoog voor het bezoeken van onze inloopavonden en themabijeenkomsten. We hebben het taboe in Westfriesland met ons initiatief helaas niet kunnen doorbrekenâ, aldus een teleurgestelde voorzitter.
De bestuursleden kunnen ondanks het besluit de stichting te ontbinden tevreden terugkijken naar behaalde resultaten. âWij hebben een vuist willen maken, want niets doen en toekijken dat past ons nietâ.

Ouders en/of jongeren die problemen hebben met alcohol & drugs worden geadviseerd om hulp te vragen en het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium.

Zij kunnen hiervoor zonder afspraak binnenlopen bij het loket van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Drechterland, die in de beide gemeentehuizen is gevestigd. Openingstijden: 9.00 â 10.30 uur, maandag tot en met vrijdag in Venhuizen en maandag tot en met donderdag in Hoogkarspel. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin T: 0228 352 352 of u neemt rechtstreeks contact op met Brijder Verslavingszorg.