Project Gemeente Westland

Nominaties Loftrompet 2011

Publicatiedatum: 14-11-2011

Op 8 december reikt wethouder Marga de Goeij van zorg en welzijn de Loftrompetten 2011 uit tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest in de Leuningjes in Poeldijk. Dit jaar zijn er een zestal organisaties genomineerd door een vakjury. Het betreft: de Nationale Zomerbloemententoonstelling, de stichting A.L.S., Wielerronde Wateringen, GEK Westland, Blues aan zee en Westlands Museum,

In de gemeente Westland zetten duizenden vrijwilligers zich in voor hun omgeving. Ze zijn te vinden op de sportvelden, in de zorg, op scholen, bij de scouting, de kerk en op nog veel meer plaatsen. Eens per jaar zet de gemeente de vrijwilligers in het zonnetje tijdens het vrijwilligersfeest. Als blijk van waardering worden tijdens dit feest 'Loftrompetten' uitgereikt, de vrijwilligersprijzen voor organisaties die zich op een uitzonderlijke manier hebben ingezet voor de Westlandse samenleving.

Nomineren
Dit jaar konden er, anders dan voorgaande jaren, geen organisaties aangemeld worden. Gebleken is dat de afgelopen jaren vaak dezelfde organisaties aangedragen werden voor een loftrompet. Wethouder Marga de Goeij: "Deze organisaties verdienen onze aandacht en waardering dubbel en dwars. Het Westlandse vrijwilligerswerk is alleen veel gevarieerder. Organisaties zijn vaak te bescheiden, ze zien niets bijzonders in hun werkzaamheden. Wij zien dat wel en dat is de reden dat we dit jaar een onafhankelijke jury zes namen laten voordragen."

Genomineerden
Nationale Zomerbloemententoonstelling
Meer dan 100 vrijwilligers zijn in touw de grote zomerbloemententoonstelling tijdens de Naaldwijkse feestweek. Telers kunnen er hun producten tonen en het vak van bloemist wordt onder de aandacht gebracht. Deze mensen laten zien waar Westland in uitblinkt en trekt publiek van heinde en verre.

* GEK Westland
Vorig jaar zijn meer dan honderd jongeren van start gegaan met dit initiatief. Zij willen mensen een steuntje in de rug geven maar ook jongeren stimuleren en motiveren iets bij te dragen aan de gemeenschap. Van zolder opknappen tot sporten met vluchtelingen tot klusjes bij ouderen. Deze beweging is een groot succes.
* Stichting A.L.S.
De Westlandse afdeling van deze landelijke organisatie is een voorbeeld voor andere goede-doelen-organisaties die regionaal werken. Bijzonder is ook dat zij jonge vrijwilligers weten te motiveren om hun creativiteit in te zetten bij al deze evenementen.
* Wielerronde Wateringen
Het hele jaar zijn de vrijwilligers bezig om een Westlandse 'tour de France' neer te zetten. Alles hangt af van sponsoren en vrijwilligers om Wateringen op de kaart te zetten en dat lukt al 40 jaar.

* Blues aan Zee
10 jaar lang een maandelijkse bluesavond met live muziek in de Noviteit in Monster, jamsessies, een blues festival. Een harde kern van 4 bluesliefhebbers in hart en nieren geven cultuur in Westland een impuls en bieden jonge en beginnende bands en muzikanten een podium.

* Westlands Museum
Het Westlands Museum zet zich in om de geschiedenis van de Westlandse cultuur te bewaren voor het nageslacht. De vele vrijwilligers zijn actief bij de rondleidingen maar ook bij het verzorgen van de historische tuin en het onderhouden van de museumstukken en bibliotheek.

Het publiek kan stemmen!
Ook dit jaar is er weer een publieksprijs. Iedereen kan aangeven wie zijn of haar favoriet is, op basis van deze stemmen wordt de publieksprijs uitgereikt. Stemmen kan door een mail te sturen naar loftrompet@vitiswelzijn.nl. Vermeld daarin de organisatie van uw keuze. Stemmen kan tot 1 december 2011.