Project Gemeente Westland

Eerste keurmerken Frisse School uitgereikt

Publicatiedatum: 11-11-2011

Twaalf Westlandse scholen hebben werk gemaakt van een beter binnenklimaat zodat leerlingen optimaal kunnen leren en ontwikkelen. Op vrijdagochtend 11 november 2011 (Dag van de Duurzaamheid) bezocht wethouder Onderwijs Marga de Goeij drie Westlandse scholen om het keurmerk Frisse School uit te reiken. In totaal krijgen alle twaalf scholen dit keurmerk. Deze prestatie hebben de scholen samen met de bedrijven Dekker Van Geest, Itho Daalderop en Priva gerealiseerd.

Voordelen
Wethouder De Goeij: "Kinderen leren en presteren beter bij een prettige temperatuur in de klas en een lage CO2-concentratie. Door dit aan te pakken voelen de kinderen zich energieker, hebben minder hoofdpijn en presteren beter. Het keurmerk Frisse school reiken we nu uit aan 12 scholen die hier grote stappen in gezet hebben". Het project bij de 12 scholen is ook bedoeld om leerlingen bewust te maken van energieverbruik en het belang van zuinig omgaan met energie.

Een gezond binnenklimaat is een landelijk speerpunt waar geld voor beschikbaar is gesteld. De gemeente heeft dit budget aangevuld zodat het mogelijk was om 12 scholen in één keer aan te pakken. Bij de scholen is de luchtbehandeling verbeterd, het enkel glas vervangen en zijn er thermostatische radiatorkranen en zonweringen aangebracht.

Binnenkort beslist het college over het masterplan onderwijshuisvesting 2012-2015. Daarin is een voorstel van de schoolbesturen opgenomen om de overige scholen ook aan te passen

De volgende scholen hebben nu een beter binnenklimaat:
* De Driekleur gebouw Beatrix (SOOW), 's-Gravenzande
* De Hoeksteen (PCPOW), Honselersdijk

* De Schakel (WSKO), Maasdijk

* De Windroos (WSKO), Naaldwijk

* Rehobothschool (PCPOW), Naaldwijk

* Prins Willem-Alexanderschool (PCPOW), De Lier
* De Wegwijzer (PCPOW), 's-Gravenzande

* Godfried Bomansschool (WSKO), 's-Gravenzande
* De Regenboog (WSKO), Naaldwijk

* Joannesschool (WSKO), Naaldwijk

* Ichthusschool (PCPOW), Monster

* Achtsprong Sportlaan (WSKO), De Lier

Meer informatie: www.mijnfrisseschool.nl of www.priva.nl