FNV KIEM

Het Nieuwe Werken: juist ook voor papa's

zaterdag 12 november 2011

Werkende vaders ondervinden veel problemen bij het combineren van hun werk en de zorg voor hun kinderen. Die combinatie knelt meer bij vaders dan bij moeders: 55 procent van de werkende vaders wil meer tijd voor de kinderen versus 35 procent van de moeders. Bovenaan het verlanglijstje van de werkende vaders staat het zelf indelen van de werktijden. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Natuur & Milieu in het kader van de Week van Het Nieuwe Werken.

Zowel werkende vaders met jonge kinderen én moeders met jonge kinderen zijn gevraagd naar hun opvattingen over de combinatie van werk en kinderen. Dat levert verrassende inzichten op. Zo missen veel werkende vaders hun kinderen meer dan moeders: 67 procent van de werkende vaders baalt ervan als ze door hun werk de kinderen te weinig zien; bij de moeders is dat 43 procent. Een goede werk-privé balans is voor zowel werkende vaders als moeders grotendeels bepalend voor het werkplezier.

Het Nieuwe Werken: beste oplossing voor betere balans Volgens werkende vader is Het Nieuwe Werken de beste oplossing. Zij noemen als belangrijkste oplossing voor een betere verdeling tussen werk en kinderen: zelf werktijden indelen (37 procent), meer zelf bepalen waar je werkt (25 procent) en betere technologie voor thuiswerken (22 procent).