Gemeente Lopik

Gemeenten en waterschap werken samen bij dreiging hoogwater Lek

De gemeenten Lopik, Schoonhoven en IJsselstein hebben met Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden afgesproken bij een dreigende situatie van hoog water in de rivier de Lek gezamenlijk op te treden.

Bij een dreiging van hoog water kan de dijkgraaf maatregelen afkondigen ter bescherming van de Lekdijk, zoals een parkeerverbod of een verbod voor vrachtverkeer. Om te voorkomen dat elke gemeente afzonderlijk met deze opdrachten aan de gang gaat en om te zorgen voor samenhang in de aanpak, is in overleg een gezamenlijk draaiboek ontwikkeld. Ook de Veiligheidsregio Utrecht is nauw betrokken bij de ontwikkeling van dit draaiboek. De gemeenten die langs de Lekdijk liggen, voeren de verkeersmaatregelen uit en trekken gezamenlijk op met het waterschap in de communicatie met aanwonenden van de Lekdijk.

Op maandag 14 november 2011 ondertekenden de burgemeesters mevrouw R.G. Westerlaken-Loos van Lopik, P.C. van den Brink van IJsselstein, loco burgemeester P.P. Matheij van Schoonhoven en dijkgraaf P.J.M. Poelmann het draaiboek.

waterschap en gemeenten werken samen bij dreiging hoogwater Lek

Van links naar rechts ziet u dijkgraaf P.J.M. Poelmann, loco burgemeester P.P. Matheij gemeente Schoonhoven, burgemeester mevrouw R.G. Westerlaken-Loos gemeente Lopik en burgemeester P.C. van den Brink gemeente IJsselstein